Voorkom oververhitting van uw lichaam

Het lichaam koelt zichzelf door te zweten. Wanneer het erg warm is en u te weinig drinkt en dus uitdroogt, kunt u minder zweten en blijft uw lichaamstemperatuur stijgen. U kunt last krijgen van hitte-uitputting of erger hitte-beroerte. Lees hier hoe u oververhitting kunt voorkomen..

Tips om oververhitting te voorkomen

 • Drink veel meer dan normaal tijdens warm weer, ongeacht hoe actief u bent. Wacht niet tot u dorst krijgt met drinken. Eigenlijk bent u dan al te laat. Drink het liefst water of andere vloeistoffen zonder suiker. Gebruik geen alcohol! (Neem contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt waarbij u minder niet teveel mag drinken of wanneer u plaspillen gebruikt) Drink niet te koude vloeistoffen, omdat u dan maagkrampen kunt krijgen.
 • Vermijd blootstelling aan hitte, blijf uit de zon zo veel als u kunt. Bescherm uzelf wanneer u naar buiten gaat, draag lichtgewicht kleren en smeer de blootgestelde huid in met zonnebrandcrème. Bescherm uw hoofd bijvoorbeeld met een pet of hoed en draag een zonnebril.
 • Vermijd lichaamsbeweging. Te veel fysieke activiteit op een warme dag kan leiden tot hittestress. Beperk uw activiteiten naar koelere delen van de dag.
 • Laat kinderen en huisdieren nooit achter in een auto! Ook niet op een koele dag.
 • Blijf rustig!

Vocht, zouten en suikers aanvullen

Om warmte-gerelateerde ziekte te behandelen is het verstandig om ORS of isotone sportdrank in huis te hebben of mee te nemen.

O.R.S bevordert de vochtopname uit de darmen bij hevige transpiratie. U neemt de zakjes makkelijk mee.

Behandeling van warmte-gerelateerde ziekte.

 • Warmte-uitslag. Ga naar een koelere, minder vochtige omgeving. Was uw huid met een koele, natte doek of gebruik Vichy thermaal bronwater.
 • Hitte-uitputting. Stop uw activiteit en ga rustig zitten op een koele plaats. Drink flink wat water. Rust een paar uur. Daarna kunt u weer verder gaan met uw activiteiten. Zoek medische hulp als er geen verbetering optreedt.
 • Hitte-flauwte (Duizeligheid en flauwvallen). Ga naar een koele plaats en houdt uw hoofd naar beneden. Wanneer u of uw patiënt volledig bij bewustzijn is, geef of drink dan flink wat water. Zoek medische hulp als er geen verbetering optreedt.
 • Hitteberoerte. Zoek medische hulp
 • Hittekrampen. Drink ORS, isotone sportdrank of melk.

Met de handige spray thermaal bronwater van Vichy verkoelt u uw gezicht.

Symptomen oververhitting

Hitte-uitputting herkent u door vermoeidheid, duizeligheid en hoofdpijn. De huid is hierbij rood en nat van het zweet, de mond is droog. Baby's en jonge kinderen kunnen tekenen vertonen van rusteloosheid of prikkelbaarheid en hebben minder natte luiers. Oudere mensen kunnen licht worden in het hoofd, verward, zwak of vaag. Door verdere uitdroging kunnen spraakproblemen, verwardheid, misselijkheid, krampen, flauwte en bewusteloosheid optreden. Dan is er sprake van een hitteberoerte. Een andere vorm is warmte-uitslag, een irritatie van de huid veroorzaakt door overmatig zweten. Het kan zich voordoen op elke leeftijd, maar komt het meest voor bij jonge kinderen. Het ziet eruit als een rode cluster van pukkels of kleine blaren. Het treedt meestal op in de nek en het bovenste deel van de borst, in de lies, onder de borsten en in de elleboog. Hitte kan ook krampen veroorzaken, meestal in de buik, armen of benen. Zij kunnen optreden na inspannende activiteit in een warme omgeving.

Isostar in poedervorm neemt u makkelijk mee, u kunt er 3 liter lekkere sportdrank mee maken.

Voor 16.00 uur besteld is morgen in huis!

Risico op oververhitting door:

 • gebrek aan frisse lucht – werken in hete en slecht geventileerd ruimte of gebieden;
 • blootstelling aan de zon – vooral op warme dagen, tussen 11 en 15 uur;
 • warme en drukke plekken zoals grote evenementen (concerten, dansfeesten of sportevenementen).


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen