Weegschalen en vetmeters

De meeste mensen kopen een weegschaal omdat ze hun gewicht willen weten . De weegschalen van nu kunnen echter nog veel meer. Zoals het registeren van het percentage vet, vocht, spiermassa en botmassa. Hierdoor kunt u uw eigen lichaam analyseren en bij het lijnen en/of sporten controleren of inderdaad het vetpercentage daalt en de spiermassa stijgt.

Percentage vet

Hiervoor meet de weegschaal de lichaamsweerstand. Dit gebeurt door een zwak elektrisch stroompje van de ene voet naar de andere te sturen. Hiervoor moet u met blote voeten op de weegschaal gaan staan. Vervolgens wordt het vetpercentage berekend door deze weerstand te combineren met het geslacht, leeftijd, lengte en gewicht. Hier rolt vervolgens een score uit. De Vereniging voor Sportgeneeskunde hanteert onderstaande streefwaarden.

Als u hier onder scoort, is er sprake van ondergewicht. Er boven betekent overgewicht.

Alle producten voor 'Weegschalen en lichaamsvetmeters'

Bekijk alle producten >

Percentage vocht

Vrouwen hebben normaal gesproken een vochtpercentage tussen de 40% en 55%. Bij mannen ligt dit tussen de 45% en 70%. Meestal hebben jonge mensen een hoger vochtgehalte dan ouderen. Als het vochtgehalte erg afwijkt, is het verstandig om een arts te raadplegen.

Spiermassa

Vrouwen hebben een normale spiermassa van tussen de 34% en 44%. Bij mannen is dat tussen de 40% en 48%. Hoe meer iemand sport en beweegt, hoe meer spiermassa. Over het algemeen zijn mannen gespierder.

Met de Microlife Weegschaal WS 80-N kunt u uw gewicht, percentage vet, vocht, spiermassa en botmassa meten.

Botmassa

Hoeveel kilo botten iemand heeft, hangt af van de lengte en bouw. Gemiddeld hebben vrouwen een botmassa van 6,5 kilo. Bij mannen is dat een kilo meer. Een lichaamsanalyse op de weegschaal zegt verder niets over de gezondheid van de botten of over botontkalking (osteoporose).


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen