Zelfstandig blijven

 1. Zo lang mogelijk thuis wonen

  Zo lang mogelijk thuis wonen

  Badkamer en toilet

  Met een paar eenvoudige hulpmiddelen kun je jouw badkamer of toilet zo aanpassen, dat je hem kunt blijven gebruiken. Bijvoorbeeld door steunen aan de muur te bevestigen waaraan je jezelf kunt vasthouden, een steun voor op de badrand, een douchestoel of douchekruk of een badzitje of badlift. Denk ook aan een antislip mat die uitglijden voorkomt. Als je moeite hebt met opstaan na een toiletbezoek, zijn er verschillende hulpmiddelen. Zoals een toiletbril met armsteunen, een sta-op-hulp of een frame dat over de toiletpot kan worden geplaatst. Er zijn ook mobiele toiletstoelen, zodat je niet naar de wc hoeft te lopen. Als je niet zover kunt reiken, is er een hulpmiddel waarmee je jouw billen kunt afvegen. Toiletpapier of vochtige doekjes zijn er eenvoudig aan te bevestigen. Voor bedlegerige mensen, zijn er voor zowel mannen als vrouwen bedpannen of urinaals.

  Lees meer »
 2. Hulpmiddelen reuma in huis

  Hulpmiddelen reuma in huis

  Hulpmiddelen voor in het huishouden

  Met de ‘Easy Squeezey’ kun je met een verminderde handfunctie of pijnlijke handen toch keukendoekjes uitwringen. Het is een praktisch en compact hulpmiddel dat eenvoudig in je gootsteen te plaatsen en te verwijderen is.

  Er zijn speciale voorraaddozen waarbij de deksel heel gemakkelijk kan worden verwijderd of juist teruggeplaatst. Bijvoorbeeld door een knop waarop kan worden gedrukt waardoor de deksel zich opent of sluit. Er zijn ook dozen met een klik- of klemsysteem.
  Een fixeerplank kan met zuignappen worden vastgezet, zodat hij niet kan wegglijden. Op de plank zitten roestvrij stalen pinnen en een klem waardoor het voedsel dat je wilt snijden op zijn plaats blijft.

  Lees meer »
 3. Hulpmiddelen bij autorijden

  Hulpmiddelen bij autorijden

  Onze beste producten voor in en rond de auto!

  Beugels voor buiten

  Deze kunnen aan het huis worden bevestigd, zodat je jezelf veilig rond het huis kunt bewegen. Bijvoorbeeld van de voordeur naar de auto. Ze hebben een stevige grip, waardoor je er goed aan kunt vasthouden.

  Transferplank

  Een transferplank kan worden gebruikt
  Lees meer »
 4. Hulpmiddelen reuma hobby en vrije tijd

  Hulpmiddelen reuma hobby en vrije tijd

  Tuingereedschap

  In de tuin werken wordt een stuk makkelijker dankzij een losse armondersteuning die je op de

  Lees meer »
 5. Hulpmiddelen reuma persoonlijke verzorging

  Hulpmiddelen reuma persoonlijke verzorging

  Wassen

  Een kam of borstel met verlengd handvat en een elektrische tandenborstel zijn voorbeelden van hulpmiddelen bij het wassen en de persoonlijke verzorging. Maar er zijn er nog veel meer. Zoals een nagelknipper op een tafelklem. Deze is geschikt voor mensen met een verminderde handfunctie of onvoldoende controle over de spieren. Door met de hand op de vergrote kunststof hendel te drukken, wordt nagelknippen heel gemakkelijk. Er zijn ook teennagelscharen met een extra lange steel, zodat je niet zo diep hoeft te bukken.

  Lees meer »
 6. Rolstoel- en scootmobielaccessoires

  Rolstoel- en scootmobielaccessoires

  Starterspakket

  Maak het jezelf makkelijk met een starterspakket waarin je in één keer een set praktische accessoires aanschaft. In het pakket zitten een regenponcho, rolstoeltas, veiligheidsriem én een tasje voor tussen de beensteunen.

  Lees meer »
 7. Rollators

  Rollators

  1. Rollator
   Rollator 1 stuks De compacte rollator Vitility is zeer licht van gewicht en eenvoudig in gebruik.
   149,95
   1 stuks
  Lees meer »
 8. Zelf bloeddruk meten

  Zelf bloeddruk meten

  Zo begin je thuis met je bloeddruk meten:

  • Gebruik een elektronische bloeddrukmeter met een band die om de bovenarm sluit.
  • Rook een half uur voor de meting niet en drink ook geen koffie. Zorg er verder voor dat je je niet inspant. Ga bijvoorbeeld rustig zitten lezen.
  • Neem plaats op een stoel, zit rechtop en plaats je benen naast elkaar.
   Blijf minimaal vijf minuten rustig zitten, praat niet en meet dan pas je bloeddruk.
  • Schrijf de boven- en de onderdruk op.
  • Blijf rustig zitten en meet na twee minuten de bloeddruk nogmaals.
  • Herhaal de metingen ’s avonds en schrijf opnieuw de boven- en onderdruk op.
  • Noteer dit samen met de dag en het tijdstip van de meting op een lijst of in een bloeddrukdagboek.
  • Doe dit vijf dagen lang en bespreek de uitkomsten met je (huis)arts. Als het meten gelukt is, kun je samen met je arts bepalen hoe vaak het voor jou gewenst is om je bloeddruk te meten.
  • Het is heel normaal dat een bloeddruk niet constant is en gedurende de dag schommelt.

  Redenen om thuis de bloeddruk te meten

  Bij ‘een witte jassen bloeddruk’ is

  Lees meer »
 9. Hulpmiddelen bij reuma

  Hulpmiddelen bij reuma

  Verschillende soorten hulpmiddelen

  Er zijn heel veel verschillende soorten hulpmiddelen verkrijgbaar. Het is afhankelijk van jouw probleem welk hulpmiddel het beste bij je past. Er zijn bijvoorbeeld hulpmiddelen om je te ondersteunen bij vervoer, bij je persoonlijke verzorging, in de huishouding en bij het uitoefenen van je hobby of werk. Hieronder worden enkele categorieën hulpmiddelen met voorbeelden toegelicht.

  Hulpmiddelen bij eten en drinken

  Hulpmiddelen maken eten en drinken met reuma eenvoudiger. Je kunt hierbij denken aan verdikt, verlengd of gebogen bestek, bekers met of juist zonder oren of anti-slipproducten. Ook het bereiden van je eten en drinken gaat makkelijker met hulpmiddelen als speciale snijplanken, messen, schillers en fles-, pak- en potopeners.

  Lees meer »