Zo lang mogelijk thuis wonen

Als u ondanks uw handicap, ziekte of leeftijd zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving wilt blijven wonen, zijn er hulpmiddelen die daarbij kunnen ondersteunen.

Badkamer en toilet

Met een paar eenvoudige hulpmiddelen kunt u uw badkamer of toilet zo aanpassen, dat u hem kunt blijven gebruiken. Bijvoorbeeld door steunen aan de muur te bevestigen waaraan u zich kunt vasthouden, een steun voor op de badrand, een douchestoel of douchekruk of een badzitje of badlift. Denk ook aan een antislip mat die uitglijden voorkomt. Als u moeite hebt met opstaan na een toiletbezoek, zijn er verschillende hulpmiddelen. Zoals een toiletbril met armsteunen, een sta-op-hulp of een frame dat over de toiletpot kan worden geplaatst. Er zijn ook mobiele toiletstoelen, zodat u niet naar de wc hoeft te lopen. Als u niet zover kunt reiken, is er een hulpmiddel waarmee u uw billen kunt afvegen. Toiletpapier of vochtige doekjes zijn er eenvoudig aan te bevestigen. Voor bedlegerige mensen, zijn er voor zowel mannen als vrouwen bedpannen of urinaals.

Alle producten voor 'Badkamer'


Bekijk producten (56)

Alle producten voor 'Hulpmiddelen Badkamer en Toilet'

Bekijk alle producten >

Alle producten voor 'Eten & Drinken'


Bekijk producten (92)

Huishouden en keuken

Een gehoekt handvat maakt het veel makkelijker om een mes vast te pakken. Bovendien hebt u er minder spierkracht voor nodig. Er zijn allerlei soorten messen, een spatel, of kaasschaaf met een gehoekt handvat. Ook zijn er praktische oplossingen bedacht om een pot te openen of te sluiten. Bijvoorbeeld door een rubberen ring rond de dop te plaatsen die het opendraaien een stuk eenvoudiger maakt.

Alle producten voor 'Huishouden en keuken'

Bekijk alle producten >
Voor mensen die een verminderde grijpkracht hebben maar toch graag in de keuken bezig zijn, bestaan er planken of werkbladen waarop voedsel kan worden vastgezet. Hierdoor kan het eenvoudig worden geraspt, gesneden, geschild of schoongemaakt. Als u de boel aan kant wilt maken, maar er moeite mee heeft om een doekje uit te wringen, kunt u een wringhulp gebruiken. Iets laten vallen? Dankzij een helpinghand pakt u het van de grond zonder te bukken. Of gebruik een handveger en blik met een lange steel.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Slapen

Een bedhek biedt ondersteuning bij het in bed gaan liggen of overeind komen. Het kan onder het matras worden geschoven of eenvoudig aan het bed worden bevestigd. Als u geen bed hebt waarvan het hoofdeinde omhoog kan, kan er een ruggensteun op het matras worden geplaatst. Ook zijn er kussens die onder het hoofdkussen óf tegen de muur kunnen worden gelegd, zodat u comfortabel rechtop kunt zitten. Een bedtray, -tafeltje of -dienblad heeft pootjes en kan dus over de benen heen worden gezet. Behalve voor eten en drinken in bed, kan het ook heel goed bij het lezen en schrijven worden gebruikt.

Alle producten voor 'Slaapkamer'


Bekijk producten (60)

Alle producten voor 'Slapen'

Bekijk alle producten >

Zitten

Voor mensen die moeilijk overeind komen uit een stoel, zijn er kussens met een ingebouwde sta-op functie. Deze treedt in werking als de persoon een opwaartse beweging maakt en is gemakkelijk mee te nemen. Als u niet te lang kunt staan, kunt u op strategische plekken een stevige zitkruk neerzetten. Bijvoorbeeld in de keuken of badkamer.

Drukontlasting en positionering

Pijn na een operatie, een val op uw stuitje of aambeien kunnen zitten heel vervelend maken. Speciale ringkussens en zachte vierkante kussens nemen de druk van de pijnlijke plekken weg.
Voor mensen met gevoelige of zere hielen, enkels of ellebogen, zijn er beschermers die zorgen dat deze plekken warm en naadloos worden bekleed. Bij koude voeten zijn bedsokken heel comfortabel. Deze veroorzaken geen druk en belemmeren de bloedcirculatie niet.
Als u een tussenwervelaandoening of artrose heeft, zijn er wigkussens die de druk van de ruggenwervel af nemen. Dankzij een hoek van 8 graden, blijft de natuurlijke S-vorm van de wervelkolom is stand. Er zijn ook wigkussens voor in de auto.

Eten en drinken

Als u weinig kracht hebt in uw handen, kunt u het beste bestek met een dik handvat gebruiken. Hierdoor worden de gewrichten ontzien en de druk op de vingers verlaagd. Er zijn ook klemmen of verdikkers die u om bestaand bestek kunt schuiven. Een bord met een opstaande rand is fijn als u uw handen niet goed kunt gebruiken of als uw coördinatie niet helemaal meer in orde is. Er zijn ook borden met zuignappen of een antislip bodem die schuiven voorkomen. Als het u moeite kost om uw hoofd naar achteren te buigen en zo een glas leeg te drinken, kunt u voor een beker met een neusuitsparing, rietje of tuit kiezen.

Alle producten voor 'Aangepast bestek'

Bekijk alle producten >

Alle producten voor 'Servies'

Bekijk alle producten >

Beugels zonder boren

Als u niet wilt of mag boren in uw woning, zijn mobiele beugels de oplossing. Door zuignappen kunt u ze bevestigen aan gladde of licht gestructureerde tegeloppervlakken. Omdat ze zonder gereedschap uit elkaar kunnen worden gehaald en bevestigd, kunnen ze ook op vakantie worden gebruikt.

Alle producten voor 'Beugels'


Bekijk producten (14)

Wandbeugels

Een wandbeugel kunt u gebruiken bij het in- en uitstappen van douche of bad, als extra steun bij de trap of het toilet. Een wandbeugel kunt u overal plaatsen waar u hem nodig heeft. Zo zijn er zelfs speciale wandbeugels voor buiten. Wilt u een opklapbare wandbeugel, een wandbeugel met anti-slip of een gehoekte die ondersteuning geeft bij het staan of zitten? Het is er allemaal.

Alle producten voor 'Wandbeugels'

Bekijk alle producten >

Aankleden

Moeite met bukken? Er zijn aankleedstokken waarmee u uw broek of rok omhoog kunt trekken. Voor sokken of panty’s zijn er hulpmiddelen waardoor gemakkelijk over uw voeten en benen glijden, zonder dat u naar beneden hoeft te reiken. Steunkousen zijn vaak moeilijk om aan te trekken. Dankzij een aantrekhulpen trekt u de steunkous in één beweging naar boven. Ook voor het uittrekken van steunkousen zijn hulpmiddelen.

Alle producten voor 'Aantrekhulpen'

Bekijk alle producten >
Knoopjes dicht- of openmaken is vaak een heel gepruts. Met een knopenhaak kost het veel minder moeite. U haalt het metalen lusje door het knoopsgat, legt deze om de knoop en trekt vervolgens de knoop door het knoopsgat. Als u de knopp wilt openmaken, is de beweging andersom. Sommige knoophaken bevatten een haakje die ritssluitingen kan openen of sluiten.
Bij verminderde mobiliteit is het soms moeilijk om een bh aan te trekken. Een aantrek-hulpmiddel is instelbaar op verschillende bh-maten en helpt erbij om de bh rond de romp te brengen en te sluiten.
Om het aantrekken van schoenen gemakkelijker te maken, zijn er schoenlepels met een veer of haak. De veer zorgt ervoor dat de schoenlepel kan buigen, waardoor deze gemakkelijk achter de hiel haakt. De haak aan een schoenlepel kan worden gebruikt om de sokken op te trekken.
Dankzij elastische schoenveters kunt u in- en uit uw schoen stappen zonder de veters los te maken. Een schoen met een elastische veter zit wel wat losser, waardoor de voet minder goed wordt ondersteund.

Bescherming meubels

Bij incontinentie is het belangrijk om meubels goed te beschermen tegen vocht. Voor in bed zijn er incontinentielakens met een sterk absorptievermogen. Om een stoel, autostoel of rolstoel droog te houden, zijn er stoelbeschermers in verschillende motieven.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen