Zonneallergie

Ontstaan er nadat u in de zon bent geweest jeukende blaasjes en bultjes op uw huid? Het kan zijn dat u een overgevoeligheid hebt voor zonlicht, wat ook wel zonneallergie of lichtovergevoeligheid wordt genoemd. De medische naam voor zonneallergie is polymorfe lichteruptie.

Zonneallergie; weg met die jeukende bultjes en blaasjes

Bij een zonneallergie reageert de huid niet goed op zonlicht. De klachten beginnen enkele uren tot dagen nadat u in de zon bent geweest. Er verschijnen jeukende bultjes, blaasjes en vlekjes op de huid. Over het algemeen zijn de klachten binnen een paar dagen verdwenen, mits u uit de zon blijft. De klachten beginnen meestal in het voorjaar en verdwijnen in de loop van de zomer wanneer de huid aan het zonlicht gewend is. Zonne-allergie komt vooral voor bij mensen met een licht huidtype en vaker bij vrouwen.

Zonneallergie kan zomaar ontstaan, terwijl u daarvoor altijd goed tegen de zon kon.

Oorzaken van zonneallergie

Zonneallergie wordt meestal veroorzaakt door de UVA straling in zonlicht. De huid kan ook overgevoelig worden voor zonlicht door de combinatie van zon en het gebruik van bepaalde medicijnen of cosmetica, door bepaalde ziekten of door contact met bepaalde planten. Als u medicijnen gebruikt, vraag uw apotheker dan of dit lichtovergevoeligheid kan veroorzaken.

Maatregelen tegen zonneallergie

Het helpt om de huid in het voorjaar langzaam te laten wennen aan de zon. Begin met tien minuten zonlicht per dag. U kunt daarbij op zonnige dagen een zonnebrandcrème gebruiken met zowel een UVB- als UVA-filter. Alle zonnebrandcrèmes bevatten een UVB-filter, UVB is de veroorzaker van zonnebrand, maar niet allen bevatten een UVA-filter. Let hierop bij de aanschaf. In ons assortiment vindt u zonnebrand speciaal voor de zongevoelige huid.Tussen 11.00 uur en 15.00 uur kunt u het beste in de schaduw blijven of luchtige, beschermende kleding dragen. Er bestaat ook speciale UV werende kleding.

In ons assortiment vindt u zonnebrand speciaal voor de zongevoelige huid.

Alle producten voor 'Zonbescherming'


Bekijk producten (199)

Behandeling van zonneallergie

In ernstige gevallen van zonneallergie kan er lichttherapie worden voorgeschreven. Ook dan wordt de huid geleidelijk blootgesteld aan zonlicht, maar nu met behulp van speciale lampen. Heel soms schrijft de arts medicijnen voor bij zonneallergie.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen