Zwanger worden na een abortus

Na een abortus kunt u gewoon weer zwanger worden. Het komt voor dat door een infectie na deze ingreep sprake is van verminderde vruchtbaarheid, maar dat gebeurt zelden.

Zwangerschap: Lichamelijk en mentaal

Ook na een abortus kunt u, in de meeste gevallen, weer gewoon zwanger worden. Ook al staat lichamelijk een zwangerschap niets in de weg, mentaal is het een ander verhaal. Een abortus is een ingrijpende gebeurtenis. Soms maakt de opluchting van na de abortus plaats voor schuldgevoel. Ook jaren later nog, als een zwangerschap gewenst en gepland is. Deze gevoelens zijn heel normaal. Nu is er wel plaats in uw leven voor een kindje, toen niet. Misschien kwam u destijds tot een abortus omdat u niet het gevoel had dat u een kindje het beste kon geven. Dat dit gevoel er nu wel is, maakt u geen slechte moeder. Geniet van deze zwangerschap en laat eventueel verdriet toe. Als u er niet uit komt, kan een arts of verloskundige vertellen bij wie u terecht kunt.

Een abortus is een ingrijpende gebeurtenis. Soms maakt de opluchting van na de abortus plaats voor schuldgevoel. Ook jaren later nog, als een zwangerschap gewenst en gepland is.

Alle producten voor 'Moeder & Kind'


Bekijk producten (1708)

In ons assortiment vindt u de beste producten en adviezen voor de gezondheid van uw gezin.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen