Warm weer, meer tekenbeten

3 december 2013 - De activiteit van teken varieert door het jaar heen sterk. Wanneer de temperatuur in maart begint te stijgen, stijgt ook het aantal gesignaleerde teken en meldingen van tekenbeten. In juni begeeft het aantal gemelde tekenbeten zich meestal op het hoogtepunt, om daarna terug te lopen en in oktober langzaam uit te doven. Van november tot en met februari worden er normaal gesproken nauwelijks tekenbeten gemeld bij de officiële website www.tekenradar.nl
Dit jaar is dat beeld volstrekt anders. Door het mooie weer en de zeer hoge temperaturen in de maand oktober zijn de teken veel langer actief gebleven. Dit heeft geleid tot 80% meer meldingen van tekenbeten in de afgelopen herfst, in vergelijking met een jaar geleden. Bioloog Arnold van Vliet, die onderzoek doet naar de meldingen van tekenbeten via tekenradar waarschuwt attent te blijven op tekenbeten. "Natuurlijk is het hoogseizoen voorbij, maar we moeten nog steeds uitkijken. Er is nog steeds kans om een tekenbeet op te lopen. En je zal maar net die teek krijgen die Lyme heeft".
Teken kunnen besmet zijn met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om een teek die zich in uw huid heeft vastgebeten zo snel mogelijk van uw lichaam te verwijderen. Hiervoor zijn speciale pincetten verkrijgbaar waarmee u de teek gemakkelijk kunt verwijderen. Ook zijn er testsetjes te koop waarmee u zelf kunt testen of de teek die u gebeten heeft, besmet is met de borrelia bacterie.

Bron:

  • Bron: Metro 2 december 2013

Alle producten voor 'Teken verwijderen'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen