Hoe ontstaat een vlooienplaag?

Een vlooienplaag in huis kan ernstige vormen aannemen. Voor mens en dier is dit heel lastig en vervelend. Soms is het zo erg dat kinderen niet meer op de grond kunnen spelen, zonder constant gebeten te worden.

Vakantie en warm weer

De vlooien worden in huis geïntroduceerd, doordat uw huisdier ze ergens oploopt. Dit kan bijvoorbeeld komen door direct contact met andere honden. Op plekken waar veel dieren samenkomen is het risico op besmetting het grootst. U kunt ook zelf per ongeluk uw hond besmetten. Als u ergens bent geweest waar eitjes in uw kleren of op uw handen zijn gekomen, kunt u ze op uw hond overdragen.

De eitjes, poppen en larven leven in de omgeving van het dier. Wanneer er veel vlooien zijn kunnen die in razend tempo eitjes (en uiteindelijk poppen) produceren. Als deze allemaal tegelijk uitkomen zit u ineens met gigantisch veel vlooien in huis. De poppen kunnen behoorlijk lange tijd ‘wachten’ op de juiste prikkel om uit te komen. Dit is vaak trilling, CO2 (uitademingslucht) of warmte. Wanneer u thuiskomt van vakantie of wanneer de verwarming weer aan gaat, komen de poppen massaal uit en zit u met een huis vol vlooien.

Wat kunt u doen?

Heel belangrijk is het elke dag stofzuigen van de kamers waar de dieren veel komen en het regelmatig wassen van manden en dekens. Hiermee verwijdert u zo veel mogelijk van de poppen en eieren. Voordat u op vakantie gaat nog eens extra grondig stofzuigen en eventueel de omgeving inspuiten met een hiervoor geschikt middel.

De behandeling van een vlooienprobleem bestaat uit het doden van de vlooien op het dier, de vlooien in de omgeving en het remmen van de ontwikkeling (of doden) van de larven, eieren en poppen. Meer hierover kunt u lezen in het artikel vlooienbestrijding.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen