Huisartsenzorg 'to go' op Den Haag Centraal

31 maart 2014 - Onderweg naar het werk even een wrat laten aanstippen of een recept halen tegen vaginale afscheiding. Vanaf maandag 31 maart 2014 kan het bij de CareToGo inloopkliniek op het Centraal Station in Den Haag. De kosten bedragen 35 euro per consult, ter plekke te pinnen. De initiatie nemende huisartsen willen binnen twee jaar minstens tien CareToGo-klinieken openen in Nederland.

In de Verenigde Staten zijn zogenaamde walk in clinics volgens de CareToGo organisatie heel normaal. Het bedrijf denk ermee in Nederland in een behoefte kunnen voorzien. De huisartsenzorg is in Nederland prima geregeld, maar voor werkende mensen is het wel lastig dat hun huisarts dichtbij hun huis gevestigd is, terwijl ze daar zelf vaak niet zijn op de uren dat de huisarts werkt. CareTo Go denkt dat er veel mensen zijn die liever een consult uit eigen zak betalen dan een dagdeel vrij nemen voor een huisartsbezoek.

Niet voor alle klachten

Patiënten kunnen niet voor alle klachten bij de huisarts op het station terecht. Op de website www.caretogo.nl staat ook een lijst van klachten waarmee patiënten beter naar hun eigen huisarts kunnen gaan. Wanneer dit beter is zal CareToGo verwijzen naar de eigen huisarts en ook gaat men de eigen huisarts informeren wanneer patiënten op consult bij CareToGo zijn geweest.

Hoger tarief

De Nederlandse Zorgautoriteit NZa gaat het initiatief overigens nog eens goed onder de loep nemen. Ondanks dat het consulttarief van 35 euro niet ten laste komt van de zorgverzekering, is het hoger dan het maximale passantentarief van €27,25 dat door de NZa is vastgesteld. Het is nog onduidelijk of dit hogere tarief toegestaan is.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen