Hulpmiddelen om veilig in en uit bad te komen

De meeste mensen vinden het heerlijk om lekker te ontspannen in een warm bad. Ook wordt er in veel huishoudens in bad gedoucht. Wanneer u een lichamelijke beperking hebt, kan het lastiger zijn om in en uit bad te komen. Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar waardoor u veilig gebruik kunt blijven maken van uw bad. Handige hulpmiddelen om veilig te kunnen baden zijn:

De handgreep

Wanneer u wel over de badrand kunt stappen maar een steunpunt mist, is het plaatsen van een badrandbeugel een oplossing. Een badrandbeugel wordt met een klemsysteem vastgezet op de badrand en biedt ook ondersteuning bij het uitstappen. Een andere mogelijkheid is het bevestigen van één of meerdere wandbeugels aan de muur. De afstand ten opzichte van de badrand is dan wel groter; bij het in en uit bad stappen kan dit minder handig zijn.

Alle producten voor 'Badrand- en wandbeugels'

Bekijk alle producten >

Het opstapje

Een opstapje verkleint de hoogte die overbrugd moet worden om in bad te komen. Sommige opstapjes zijn in hoogte verstelbaar. De opstapjes uit ons assortiment zijn ontworpen met speciale aandacht voor veiligheid, bijvoorbeeld met anti-slipdoppen of een anti-slipstructuur, waardoor de kans op uitglijden wordt verkleind.

Alle producten voor 'Opstapjes'

Bekijk alle producten >

De badplank

Een badplank wordt op de randen van het bad geplaatst en vormt zo een zitje in het verlengde van de badrand. Een badplank is een handig hulpmiddel wanneer u alleen een bad hebt, maar niet meer in het bad kunt zitten en er ook niet in kunt blijven staan. Een badplank is zodanig vormgegeven dat het water kan teruglopen in het bad. Sommige badplanken bevatten een beugel die extra steun geeft bij het in en uit bad stappen.

Alle producten voor 'Badplanken'

Bekijk alle producten >

Het badzitje

Er zijn verschillende soorten badzitjes verkrijgbaar. Er bestaan badzitjes die in het bad worden geplaatst maar ook die, net als een badplank, op de randen van het bad worden geplaatst. Deze hebben vaak een rugleuning wat handig is wanneer u bijvoorbeeld een verminderd evenwicht hebt.

Alle producten voor 'Badzitjes'

Bekijk alle producten >

De badlift

Een badlift brengt u tot op de bodem van het bad en weer omhoog. U kunt hiermee weer echt van een bad genieten. Er bestaan badliften waarbij de zitting omlaag en omhoog wordt verplaatst en er bestaan opblaasbare badliften.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen