Hulpmiddelen om veilig te lopen

Wanneer u slecht ter been raakt, kunt u uw zelfstandigheid behouden door gebruik te maken van een hulpmiddel dat ondersteuning biedt bij het lopen. Er zijn verschillende soorten hulpmiddelen verkrijgbaar voor wanneer langdurig zelfstandig lopen (tijdelijk) niet meer gaat.

De wandelstok

Wanneer u slecht ter been bent, kunt u een wandelstok gebruiken om het lopen te vergemakkelijken. Er bestaan veel soorten wandelstokken.Ze zijn er bijvoorbeeld van verschillende materialen, in diverse kleuren, in meerdere lengtes, verstelbaar, opvouwbaar en met verschillende handvatten. Er bestaan zelfs wandelstokken met een uitklapbaar stoeltje waarop de gebruiker korte tijd kan rusten. Belangrijk bij de aanschaf van een wandelstok is te letten op de juiste hoogte.

De juiste hoogte bepaalt u zo:

  • Sta in een rechte houding met uw dagelijkse schoenen aan.
  • Laat uw armen hangen met licht gebogen ellebogen.
  • Meet vanaf de bovenkant van uw pols tot aan de grond.
  • Dit is de lengte van de wandelstok inclusief handgreep.

Alle producten voor 'Wandelstokken'

Bekijk alle producten >

Krukken

De meest voorkomende krukken zijn de elleboogkrukken. Deze hebben een steun voor de onderarm en worden gebruikt als iemand gewond is aan zijn been of wanneer het been geen gewicht mag dragen.

Let bij het lopen met krukken op het volgende:

  • Het handvat van de kruk hoort op polshoogte.
  • De beugel van de kruk hoort op 2/3 van uw onderarm, vlak onder uw elleboog.
  • Bij gebruik van één kruk, gebruikt u de kruk aan de gezonde kant.
  • Loop goed rechtop.
  • De rubber dop onder de kruk kan glad worden wanneer deze nat wordt. Probeer dit te vermijden om uitglijden te voorkomen.

Alle producten voor 'Krukken'

Bekijk alle producten >

Het looprek

Een looprek is een hulpmiddel dat veel steun en stabiliteit biedt tijdens het lopen. Looprekken zijn de afgelopen jaren steeds meer vervangen door rollators omdat deze handiger in gebruik zijn. Een looprek moet steeds worden opgetild.

Alle producten voor 'Loophulpmiddelen'


Bekijk producten (109)

De rollator

De rollator is een populair hulpmiddel onder ouderen. De basis van een rollator is een looprek met wielen eronder. Een rollator wordt geduwd door de gebruiker tijdens het lopen. De rollator geeft stevigheid en zorgt ervoor dat u flink door kunt blijven lopen, doordat de wielen continu de grond raken. Veel modellen hebben handige accessoires zoals een zitting, dienblad, tas en/of een wandelstokhouder. Let bij de aanschaf van een rollator op de hoogte, het maximaal te dragen gewicht, het soort wielen en de handvatten.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen