Hulpmiddelen reuma in huis

In het huishouden kunt u vast wel wat hulp gebruiken. Dit geldt zeker voor mensen bij wie de gewrichten pijn doen of de spieren onvoldoende kracht bezitten. Er zijn praktische hulpmiddelen bedacht waardoor het huishouden lichter wordt en u langer uw zelfstandigheid kan behouden. Hieronder volgen enkele voorbeelden uit ons ruime assortiment.

Hulpmiddelen voor in het huishouden

Met de ‘Easy Squeezey’ kunt u met een verminderde handfunctie of pijnlijke handen toch keukendoekjes uitwringen. Het is een praktisch en compact hulpmiddel dat eenvoudig in uw gootsteen te plaatsen en te verwijderen is.
Er zijn speciale voorraaddozen waarbij de deksel heel gemakkelijk kan worden verwijderd of juist teruggeplaatst. Bijvoorbeeld door een knop waarop kan worden gedrukt waardoor de deksel zich opent of sluit. Er zijn ook dozen met een klik- of klemsysteem.
Een fixeerplank kan met zuignappen worden vastgezet, zodat hij niet kan wegglijden. Op de plank zitten roestvrij stalen pinnen en een klem waardoor het voedsel dat u wilt snijden op zijn plaats blijft.
Ook met verminderde spierkracht kunt u een pot openen of sluiten. Dit kan dankzij een rubberen band die rondom de deksel wordt geplaatst. Er zijn ook speciale openers om een melkpak te openen.
Een lichtgewicht broodmes met een gehoekt handvat zorgt voor een stevige grip.
Dankzij een speciale appelschiller kunt u een appel gelijktijdig schillen, snijden en het klokhuis verwijderen.
Voor als u kaas of komkommer wilt schaven, is er een kaasschaaf met een gehoekt handvat en een golvend blad. Hierdoor blijft de kaas minder aan de kaasschaaf plakken.

Bestek

Als u reuma heeft in uw handen, kunt u het beste bestek met zachte en schokabsorberende handvaten gebruiken. Deze passen in elke hand. Er zijn ook lepels en vorken die in iedere gewenste hoek kunnen worden gebogen. Bestek met een dik handvat ontziet de gewrichten en verlaagt de druk op de vingers. Er zijn ook klemmen of verdikkers die u om bestaand bestek kunt schuiven.

Alle producten voor 'Eten & Drinken'


Bekijk producten (95)

Alle producten voor 'Aangepast bestek'

Bekijk alle producten >

Alle producten voor 'Borden'


Bekijk producten (2)

Servies

Een bord met een opstaande rand is gemakkelijk als u maar één hand kunt gebruiken. Er zijn ook borden met zuignappen of een antislip bodem die schuiven voorkomt. Als het u moeite kost om uw hoofd naar achteren te buigen en zo een glas leeg te drinken, kunt u voor een beker met een neusuitsparing, rietje of tuit kiezen.

Alle producten voor 'Servies'

Bekijk alle producten >

Hulpmiddelen bij het schrijven

Voor mensen met reuma zijn verschillende soorten pennen ontworpen. Deze zijn ergonomisch vormgegeven, zodat de hand zo min mogelijk belast wordt. Ook voorkomen deze pennen dat de wijsvinger overstrekt of dat er drukpunten ontstaan in de duim. Een andere optie is het gebruik van een penverdikker. Deze schuift u om een bestaande pen of potlood. Het zachte schuimrubber zorgt voor minder vermoeidheid bij het schrijven en een goede grip.

Alle producten voor 'Penverdikkers'


Bekijk producten (2)

Alle producten voor 'Schrijfhulpen'

Bekijk alle producten >

Hulpmiddelen bij het lezen

Als u niet goed een boek kunt vasthouden, kunt u een boekensteun gebruiken. Deze is opvouwbaar, zodat u hem gemakkelijk kunt meenemen. Als u de letters slecht ziet, kunt u een vergrootglas gebruiken. Als u voor een vergrootglas op een standaard kiest, hoeft u hem niet vast te houden. U kunt hem zo boven uw werk zetten. De draaiende arm zorgt ervoor dat hij op verschillende posities gebruikt kan worden. Ook handig als u van handwerken houdt of graag puzzelt.

Alle producten voor 'Leeshulpen'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen