Hulpmiddelen reuma persoonlijke verzorging

Als u reuma hebt, kunt u bij uw persoonlijke verzorging hulpmiddelen gebruiken die uw gewrichten ontlasten. Dit voorkomt dat klachten verergeren en zorgt dat u langer uw zelfstandigheid behoudt.

Wassen

Een kam of borstel met verlengd handvat en een elektrische tandenborstel zijn voorbeelden van hulpmiddelen bij het wassen en de persoonlijke verzorging. Maar er zijn er nog veel meer. Zoals een nagelknipper op een tafelklem. Deze is geschikt voor mensen met een verminderde handfunctie of onvoldoende controle over de spieren. Door met de hand op de vergrote kunststof hendel te drukken, wordt nagelknippen heel gemakkelijk. Er zijn ook teennagelscharen met een extra lange steel, zodat u niet zo diep hoeft te bukken.

Alle producten voor 'Hulpmiddelen persoonlijke verzorging'

Bekijk alle producten >
Als u niet goed voorover kunt buigen, kunt u een voetenborstel gebruiken om uw voeten en tenen te wassen. Er zijn ook sponsen op een lichtgewicht steel zodat u overal bij kunt
Voor mensen met een schouderbeperking is er een lotion/crème verdeler met een lange steel, die kan worden gevuld met een vloeibare zeep. De roterende kogels zorgen ervoor dat de lotion gelijkmatig wordt verdeeld. Mooi meegenomen: de verdeler geeft tegelijkertijd een aangename massage.

Aankleden

Als u moeite heeft met bukken, zijn er aankleedstokken waarmee u uw broek of rok omhoog kunt trekken. Of aantrekhulpen voor sokken of panty’s waarmee dankzij lange lussen uw sokken of panty eenvoudig over uw voeten en benen glijden. Als u steunkousen draagt, zijn er aantrekhulpen waarbij u met één beweging de steunkous naar boven trekt. Ook voor het uittrekken van steunkousen zijn er hulpmiddelen.

Alle producten voor 'Aantrekhulpen'

Bekijk alle producten >
Het vast- of losmaken van knopen gaat met een knopenhaak heel gemakkelijk. Dankzij een metalen lusje dat u door het knoopsgat heen haalt en vervolgens om de knoop legt, kunt u de knoop door het knoopsgat trekken. Of andersom. Er bestaan knoophaken die aan het uiteinde een haakje bevatten, zodat u er ook ritssluitingen mee open en dicht kunt doen.
Voor vrouwen is er een hulpmiddel voor het aantrekken van een bh. Deze houdt het ene eind van de bh op zijn plaats, zodat het andere eind om het lichaam kan worden gebracht en vastgezet. Dit bh-hulpmiddel is instelbaar op verschillende bh-maten.
Als u moeilijk in uw schoenen komt, zijn er schoenlepels met een veer of haak. De veer zorgt ervoor dat de schoenlepel kan buigen, waardoor deze gemakkelijk achter de hiel haakt. De haak aan een schoenlepel kan worden gebruikt om de sokken op te trekken.
Dankzij elastische schoenveters hoeft een schoen maar één keer te worden gestrikt. Door de elasticiteit rekken de veters mee en kunt u in- en uit uw schoen stappen zonder de veters los te maken. Er zijn ook elastische veters met spiraalvorm die niet hoeven te worden gestrikt, omdat ze in elkaar kunnen worden gedraaid. Een schoen met een elastische veter zit wel wat losser en ondersteunt uw voet daardoor minder goed.

Innemen van medicijnen

Voor het gebruiken van uw medicijnen zijn er verschillende handige hulpmiddelen verkrijgbaar. Zoals medicijndozen, waarin u van te voren al uw medicijnen kunt verdelen. Dit voorkomt dat u iets vergeet in te nemen. Als u het lastig vindt om de tabletten uit de strip te drukken, is hier ook een hulpmiddel voor. Ook zijn er pillensplitters, voor als u maar een halve tablet nodig hebt en tube-uitknijpers verkrijgbaar.

Alle producten voor 'Hulpmiddelen Medicijngebruik'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen