Kat chippen

Sinds april 2013 is het verplicht om uw hond te laten chippen. Voor uw kat geldt dat niet, het is volledig uw eigen keus.

Hoe werkt een chip?

Een chip is een klein buisje dat onder de huid wordt geplaatst. Er zitten een klein spoeltje en een chip in het buisje, die wanneer ze bij een afleesapparaat in de buurt komen een signaaltje uitzenden. Dit signaal wordt door het afleesapparaat omgezet in een nummer. Er staat geen stroom op de chip en wanneer er geen afleesapparaat in de buurt is zendt het geen signaal uit. De chip wordt met een holle naald onder de huid tussen de schouderbladen gebracht. Daar blijft de chip zitten in het onderhuidse bindweefsel. Het nummer van de chip wordt geregistreerd op naam en adres van de eigenaar. Zo kan uw dier naar u teruggebracht worden wanneer het gevonden wordt. Als u een kat koopt of uit het asiel haalt, moet het chipnummer overgezet worden op uw naam.

Waarom chippen?

Katten raken nog wel eens de weg kwijt, wanneer uw kat een chip heeft is, bent u als eigenaar makkelijk te traceren.

Wat kost het?

De kosten kunnen per dierenarts verschillen, maar zullen zo rond de 35 en 40 euro liggen. De chip kan de rest van het leven van de kat blijven zitten.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen