Kat uit het asiel

In Nederland zitten talloze dieren in het asiel, in 2011 werden er bijna 35.000 katten opgenomen. Elk jaar weer worden er nestjes met kittens geboren, die niet gepland waren en vaak komen deze nestjes in het asiel terecht. Ook worden er veel oudere katten in het asiel opgenomen waar thuis geen plek meer voor is. Als u graag een nieuwe kat wil, ga dan ook eens in het asiel kijken. Er is uiteraard genoeg keus uit alle leeftijdscategorie├źn en verschillende karakters. De mensen die het asiel draaiende houden kunnen u goed adviseren, zij kennen ze immers allemaal. Er worden eigenlijk veel te veel nestjes gefokt in Nederland, ook als u graag een kitten wilt kunt u in het asiel terecht. Denk goed na of u echt een huisdier wilt aanschaffen, katten kunnen heel erg oud worden. Men vergeet nog wel eens dat ook katten veel geld kosten. Als er iets gebeurt met de kat kunnen behandelingen bij de dierenarts erg in de papieren lopen en zelfs de dagelijkse verzorging is niet goedkoop. U kunt overwegen een verzekering voor dierenartskosten af te sluiten.

Kat uit het asiel; wat moet u weten?

Let goed op de gezondheid van de dieren. Katten in het asiel worden uiteraard goed in de gaten gehouden, maar omdat er zo veel dieren bij elkaar zitten kunnen infectueuze aandoeningen snel van kat op kat gaan. Zijn de oogjes schoon en niest de kat niet?

Een kat uit het asiel kost rond de 80 euro. Dit bedrag betaalt u voor de verzorging, voeding, dierenartskosten en het in stand houden van het asiel. Vraag na of de kat gecastreerd of gesteriliseerd is als u hem mee krijgt. Kittens worden soms alsnog op latere leeftijd op kosten van het asiel geholpen, dit is echter niet altijd zo! Om het aantal katten in Nederland dat geen baasje heeft niet nog verder op te laten lopen is castratie of sterilisatie zeker aan te raden.

Welk karakter past bij u? In het asiel kunt u vaak al een beetje inschatten of een kat aanhankelijk is, of juist teruggetrokken. Maar eigenlijk wordt dat meestal thuis pas echt duidelijk. Vertel een medewerker van het asiel wat u precies zoekt (denk hier van tevoren dus alvast over na), hij of zij kent de katten het beste.

Hou de nieuwe kat de eerste zes weken binnen, hij moet eerst wennen aan zijn nieuwe territorium. Als de kat ontsnapt, is er een goede kans dat hij de weg terug naar huis niet kan vinden!

Thuis laten wennen

Katten zijn erg territoriumgebonden en houden in de regel niet van verhuizen. Het kan dus erg goed zijn dat een kat zich de eerste tijd bij u thuis weinig laat zien en stilletjes onder of achter een meubelstuk zit. Dit kan best wel een tijdje duren, geef de kat hier de tijd voor. Hou hem het liefst in een rustige kamer, waar hij op zijn eigen tempo de omgeving kan leren kennen. Zet een kattenbak, water en voer in de buurt. Als de kat wat meer gewend is aan de ruimte, kan hij van daaruit de rest van het huis gaan ontdekken. Hou de nieuwe kat de eerste zes weken binnen, hij moet eerst wennen aan zijn nieuwe territorium. Als de kat ontsnapt, is er een goede kans dat hij de weg terug naar huis niet kan vinden!


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen