Koopavond bij de huisarts?

11 september 2014 - Huisartsen krijgen van sommige zorgverzekeraars in 2015 een extra beloning wanneer ze meer flexibele openingstijden hanteren. Dat blijkt uit brochures over het nieuwe inkoopbeleid van zorgverzekeraars. Lang niet alle huisartsen zullen hier echter aan mee gaan doen. Een verschuiving van de openingsuren betekent immers ook een extra investering.

Service en bereikbaarheid

Zorgverzekeraars willen dat de huisartsen met wie ze een contract sluiten goed bereikbaar zijn voor hun patiënten. Om die reden kan een spreekuur in het weekend of ’s avonds handig zijn. Ook kan hiermee worden voorkomen dat patiënten onnodig naar de, duurdere, huisartsenpost of spoedeisende hulp gaan. Ook zijn er zorgverzekeraars die vragen om de mogelijkheid om via internet afspraken te maken en herhaalrecepten aan te vragen.

Investeringen

Het is de vraag of de beloning van zorgverzekeraars de extra kosten die de huisarts moet maken dekt. Het kan zijn dat er extra personeel nodig is of de huisarts zijn personeel een onregelmatigheidstoeslag moet uitbetalen. In sommige gevallen is extra beveiliging van de praktijk, in de vorm van een beveiligingscamera en sluis-toegangsdeuren nodig. Daar staat tegenover dat een huisartsenpraktijk die meer service en flexibiliteit levert aantrekkelijker wordt voor nieuwe patiënten. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) ondersteunt huisartsen bij de beslissing welke openingstijden en services ze verantwoord kunnen aanbieden en geeft aan dat er een toenemend aantal huisartsen is dat aan het experimenteren is met flexibele openingstijden.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen