Krachttraining na een beroerte

Na een beroerte (CVA) kunnen er zichtbare gevolgen overblijven. Om na ontslag uit de revalidatie thuis te oefenen kunt u verschillende materialen gebruiken.

Na een beroerte

Na een beroerte (CVA) kunnen er verschillende zichtbare gevolgen overblijven. Bijvoorbeeld een verlamd been of verlamde arm. In de revalidatieperiode na een CVA wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of ergotherapeut geoefend om die gevolgen zo veel mogelijk te verminderen. Daarvoor worden verschillende materialen gebruikt en er wordt geoefend in verschillende situaties. Er wordt zoveel mogelijk geoefend tijdens de dagelijkse handelingen, zodat u leert de aangedane lichaamshelft weer te gebruiken in het dagelijks leven.

Thuis oefenen

Om na ontslag uit de revalidatie-instelling thuis aan uw conditie of aan het inzetten van de aangedane zijde te werken, kunt u verschillende materialen gebruiken. Zo wordt een fietstrainer vaak gekocht om beide benen al zittend in een stoel te trainen. Elastieken of katrollen worden gebruikt om de kracht en coördinatie van de aangedane arm te blijven oefenen.

Alle producten voor 'Oefenmaterialen'

Bekijk alle producten >

Balans

Balansproblemen komen ook regelmatig voor na een CVA. Wanneer u goed genoeg hersteld bent kunt u zelf de balans te oefenen op een therapiebal. Uw ergo- of fysiotherapeut kan u adviseren welke oefeningen (en materialen) geschikt zijn om thuis uit te voeren.

Conditietraining

Ook als u geen CVA hebt gehad, maar u merkt wel dat uw motorische functies achteruit gaan, dat uw spieren stijver worden of dat u een mindere conditie hebt gekregen, is thuis oefenen een must. ‘Use it or loose it’ is een bekende uitspraak over de spieren. U zult ze moeten gebruiken om ze niet kwijt te raken!


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen