Lustpil voor vrouwen

8 juni 2015 - Voor vrouwen die lijden aan Hypoactive Sexual Desire Disorder is er mogelijk goed nieuws. In de VS is het eerste middel voor deze aandoening geregistreerd. Hiermee kunnen vele vrouwen die lijden onder een verminderd seksueel verlangen wellicht worden geholpen.

HSDD

Hypoactive Sexual Desire Disorder (HSDD), ook wel vrouwelijke seksuele disfunctie genaamd, is een officieel psychiatrisch ziektebeeld. Hierbij is er sprake van een verminderd seksueel verlangen dat door de vrouw als problematisch wordt ervaren en waaronder ze lijdt. Het is onbekend hoeveel vrouwen aan HSDD lijden, maar zeker na de overgang lijkt het frequent voor te komen.

Testosteron

Een deel van de vrouwen die last heeft van HSDD kan baat hebben bij testosteron. Testosteron is een hormoon dat belangrijk is voor de gevoeligheid voor seksuele prikkels. Wanneer de aandoening wordt veroorzaakt door een tekort aan testosteron, kan aanvulling hiervan via capsules, een langwerkende injectie of een gel op de huid de klachten verminderden. Een testosterontekort met gevolgen voor seksualiteit kan bijvoorbeeld voorkomen bij vrouwen met eierstokkanker bij wie de eierstokken zijn verwijderd of zijn uitgeschakeld.

Flibanserin

Het nieuwe middel dat in de VS is goedgekeurd heet flibanserin. Het herstelt de verstoorde balans tussen de neurotransmitters dopamine, noradrenaline en serotonine, wat wordt gezien als een van de oorzaken van HSDD. Daarnaast zijn er vele andere oorzaken voor een verminderd libido bij vrouwen, waaronder het gebruik van bepaalde geneesmiddelen. Het is niet bekend of en wanneer flibanserin in Europa op de markt komt.

Bron:

  • FDA Briefing Document on flibanserin, June 4, 2015


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen