Online aanvragen herhaalrecept goed beveiligd

27 mei 2014 - In juli 2013 constateerde het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) na een steekproef onder 150 websites van apothekers en huisartsen dat bijna een derde van de sites een onbeveiligde verbinding had. Aanvragen voor herhaalrecepten waren daardoor relatief makkelijk te onderscheppen. Uit een vervolgonderzoek blijkt nu dat alle websites die destijds als onveilig werden beoordeeld de beveiliging nu goed op orde hebben.

Online herhaalrecept

Voor veel activiteiten op internet moeten persoonsgegevens worden verstrekt. Zo ook bij huisartsen en apothekers die steeds vaker de mogelijkheid bieden om herhaalrecepten online aan te vragen en medicijnen te bestellen. De aanvraagformulieren bevatten privacygevoelige gegevens, onder meer over de gebruikte medicijnen. Huisartsen en apothekers moeten ervoor zorgen dat de persoonsgegevens van hun patiënten op een veilige manier worden verstuurd, zodat onbevoegden ze niet kunnen zien. Om hieraan te voldoen moeten de persoonsgegevens vanaf de computer van de patiënt naar de arts of apotheker worden verzonden via een zogenaamde SSL-verbinding, te herkennen aan https en het slotje in de adresbalk van uw browser.

Voordelen

Het online aanvragen van herhaalrecepten biedt vele voordelen. Zo hoeft u geen ingewikkelde medicijnnamen meer telefonisch in te spreken, maar klikt u de gewenste medicijnen gewoon aan vanuit het medicijnoverzicht in uw persoonlijke dossier. Ook kunt u aan uw dossier informatie toevoegen, zoals eventuele zelfzorggeneesmiddelen die u gebruikt. Uw apotheek kan dan controleren of u deze medicijnen veilig naast uw receptgeneesmiddelen kunt gebruiken. Ook kunt u bijwerkingen melden en automatisch een signaal krijgen wanneer u uw medicijnen weer moet aanvragen. Tenslotte krijgt u bericht wanneer uw aangevraagde medicijnen voor u klaar staan.

Wilt u weten hoe u uw herhaalrecepten online kunt aanvragen? Klik hierboven in het menu op Herhaalrecept en u leest er alles over hoe het werkt en of uw apotheek meedoet.

Bron:

  • Persbericht CBP 27 mei 2014 Optreden CBP leidt tot beveiligde verbinding herhaalrecepten


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen