Persoonlijke verzorging bij verminderde handfunctie

Als u ondanks uw handicap, ziekte of leeftijd zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving wilt blijven wonen, zijn er hulpmiddelen die daarbij kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld voor uw persoonlijke verzorging.

Uw dagelijkse verzorging

Uw tanden poetsen, wassen of in bad gaan, uw haren borstelen of kammen, nagels knippen, crème aanbrengen op uw huid. Iedereen besteed dagelijks enige tijd aan de verzorging van het eigen lichaam. Uiteraard wilt u dit zo lang mogelijk zonder hulp van anderen kunnen doen, maar soms spelen lichamelijke beperkingen u hierbij parten. Door gebruik te maken van de juiste hulpmiddelen kunt u uw dagelijkse lichaamsverzorging heel lang zelfstandig doen.

Hulp bij het wassen

Door ingezakte ruggenwervels, slijtage of reuma kan het moeilijk zijn alle plekken van uw lichaam te bereiken die gewassen moeten worden. Met borstels of matjes die u op de vloer kunt bevestigen hoeft u niet meer te bukken om uw voeten te wassen. En met een borstel of spons op een lange, eventueel gebogen, steel bereikt u plekken die zelfs door lenige mensen met moeite kunnen worden bereikt. Bent u bang om uit te glijden in bad of in de badkamer? Klik hier voor hulpmiddelen om veilig te kunnen baden.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Uw huid insmeren

Moet u crème of zalf gebruiken voor een huidziekte? Of wilt u gewoon lekker uw huid insmeren met bodylotion of zonnebrandcrème aanbrengen? Met een aanbrenghulp voor lotion of crème wordt dit stukken gemakkelijker. Het verlengde handvat zorgt ervoor dat u moeilijk te bereiken plekken op het lichaam kan bereiken, zoals de rug of de onderbenen en voeten. De spons kan apart worden vervangen als deze aan vervanging toe is.

Haarverzorging

Natuurlijk wilt u elke dag netjes voor de dag komen. De verzorging van uw haar hoort daar vanzelfsprekend bij. Met een haarschrobber en een kam of borstel met lange steel kunt ook met weinig bereik in uw armen zelf uw haren blijven verzorgen. Gebruik een wandklem met zwenkarm om bijvoorbeeld zonder handen uw haar te kunnen föhnen. Deze bevestigt u met zuignappen, zodat boren niet nodig is.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Nagels knippen en vijlen

Uw nagels knipt u niet dagelijks, maar het is wel een klusje dat regelmatig terugkeert. Wanneer u maar een hand kunt gebruiken, lijkt het zelfstandig knippen van uw vingernagels misschien onmogelijk. Maar zelfs dit lukt wanneer u hiervoor een nagelschaar op een blok gebruikt. Hiermee heeft u meer stabiliteit en kunt u meer kracht zetten. Met een nagelvijl met een speciaal handvat heeft u meer grip u de vijl en ligt deze lekkerder in de hand. Kunt u de nagelvijl helemaal niet vasthouden? Gebruik dan een nagelvijl met zuignappen. Deze zorgen ervoor dat de vijl tijdens het gebruik op zijn plaats blijft.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen