Reizigers laten zich te weinig vaccineren

29 april 2014 - Eén op de drie reizigers laat zich niet vaccineren ter voorbereiding op een reis naar een bestemming waar infectieziekten zoals difterie en hepatitis voorkomen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO onder 800 mensen die in de afgelopen twee jaar op reis gingen naar een risicobestemming.
Van de mensen die zich niet laten vaccineren zegt 37 procent zich niet bewust te zijn van de noodzaak ervan. De vakantiegangers worden niet geïnformeerd over de mogelijke infectierisico’s door de reisorganisaties en informeren zichzelf ook niet. Dit geldt met name voor bestemmingen die relatief dichtbij zijn, zoals Turkije, Egypte, Kroatië en Marokko. Overigens is er wel een kleine verbetering te zien ten opzichte van 2011, toen 39 procent van de vakantiegangers zich niet liet vaccineren.

Vaccinatie

Een vaccinatie is een injectie met ziekteverwekkers in een onschadelijke vorm. Uw lichaam reageert hierop met het maken van antistoffen. Omdat u vanaf dat moment antistoffen hebt, kan uw lichaam snel reageren wanneer het in aanraking komt met de echte ziekteverwekker. Zo kan een tijd lang de ziekte worden voorkomen. Om voldoende antistoffen in uw lichaam te hebben wanneer u op reis bent, wordt aangeraden tenminste zes weken voorafgaande aan uw reis advies in te winnen en tijdig de benodigde vaccinaties te laten plaatsen.

Vergoeding

“Op reis gaan is duur en veel mensen zijn daarom niet bereid ook nog geld uit te geven aan vaccinaties”, zegt Jos Lüers, apotheker bij Leef. “Wat veel mensen echter niet weten is dat veel zorgverzekeraars (een deel van) de kosten voor reisvaccinaties vergoeden wanneer u aanvullend verzekerd bent. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar”, adviseert Lüers.

Bron:

  • Medisch Contact 29 april 2014


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen