Rollators

Bij de aanschaf van een rollator is het belangrijk om een aantal zaken in acht te nemen. Waar moet u op letten? Dat leest u in dit artikel.

Alle producten voor 'Rollators'

Bekijk alle producten >

Gewicht

Wilt u een rollator gemakkelijk mee kunnen nemen in de auto? Kies dan voor een licht model. Houd ook het maximale gebruiksgewicht in de gaten. Dit is het gewicht van degene die de rollator gebruikt.

Remmen

Let op een soepel en goed functionerende rem, die u zonder al te hard knijpen kunt inschakelen.

Zitting

Wilt u af en toe kunnen uitrusten? Kies dan voor een rollator met een zitting – nog fijner is een ergonomisch zitkussen – en een rugleuning.

Ergonomisch verantwoord

Let erop dat de rollator handgrepen heeft die een goede grip en comfort bieden. Het is prettiger voor de handen als de handgrepen zacht zijn.

Parkeerstand

De parkeerrem zorgt ervoor dat u veilig kunt gaan zitten en opstaan.

Wielen

Goede wielen geven voldoende grip en laten geen sporen achter. Voor mensen met artritis zijn er zachtere banden, deze stoten minder. Er zijn ook speciale rollators voor mensen met deze reumatische aandoening. Hiervan kunnen bijvoorbeeld de remmen zonder inspanning worden gebruikt.

Dubbele functie

Er bestaan rollators die gemakkelijk zijn om te bouwen tot rolstoel.

Reflectie

Reflecterende strepen zorgen ervoor dat u in het donker goed zichtbaar bent.

Vering

Met een schokabsoberend veersysteem rijdt u toch soepel over onregelmatige oppervlaktes.

Opbergruimte

Er zijn speciale tassen en boodschappennetten te koop voor aan de rollator, maar bij sommige modellen is een tas of opbergmand al inbegrepen.

Dienblad

Er zijn speciale dienbladen met een antislip laag die niet kunnen wegglijden van de rollator. Zo kunt u bijvoorbeeld veilig drankjes vervoeren.

Stok- en krukhouder

Dankzij speciale bevestigingsschroeven of een klemsysteem kan een losse stok- en krukhouder eenvoudig aan de meeste rollators worden bevestigd.


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen