Verkrachtingsdrug herkennen met nagellak

28 augustus 2014 - Date rape drugs, ofwel middelen die in het geheim worden toegediend om een verkrachting te vergemakkelijken, vormen een van de grootste angsten van vrouwen in het uitgaansleven. Een groep Amerikaanse studenten heeft nu een nagellak ontwikkeld die van kleur veranderd wanneer het in aanraking komt met bepaalde verkrachtingsdrugs. Men hoopt de nagellak binnenkort op de markt te brengen onder de naam Undercover Colors.

Date rape drugs

Bekende verkrachtingsdrugs zijn gammahydroxyboterzuur (GHB) en de slaap- en kalmeringsmiddelen alprazolam (Xanax) en flunitrazepam (Rohypnol). Wanneer deze middelen stiekem worden toegevoegd aan het drankje van een slachtoffer leiden ze tot versuffing, een vermindering van angsten en remmingen, vergroting van de seksuele lust en geheugenverlies. De daders van een verkrachting ontkomen hierdoor vaak aan vervolging.

Undercover Colors

Vrouwen die de nagellak op hebben kunnen met hun vinger in hun drankje roeren en zo onopgemerkt controleren of er bedwelmende middelen aan toegevoegd zijn. De ontwikkelaars van de nagellak zijn op het idee voor het product gekomen door ervaringen van naasten met het probleem. Met hun idee, wat een preventieve oplossing is, gekoppeld aan een product dat vrouwen gewend zijn te gebruiken, wonnen de uitvinders de North Carolina State Entrepreneurship Initiative. Of de nagellak op termijn ook in Nederland op de markt komt is onbekend.

Bron:

  • https://www.facebook.com/undercovercolors


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen