Wat zijn vitaminen en mineralen?

Vitamines zijn chemische verbindingen die het lichaam absoluut nodig heeft. Ze zijn belangrijk voor een goede gezondheid, groei, herstel en het goed functioneren van het lichaam. Een mens is niet of onvoldoende in staat om zelf vitaminen te produceren, dus moeten we ze met name uit voeding halen.

Mineralen en spoorelementen

Ook mineralen en spoorelementen zijn veelal onmisbaar voor een goede gezondheid, groei en ontwikkeling van het lichaam. Dit geld zeker voor de mineralen calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. Spoorelementen waar we niet zonder kunnen zijn jodium, ijzer, chroom, koper, zink, seleen, molybdeen en mangaan. Mineralen en spoorelementen komen, net als vitaminen, voor in eten en drinken. Het verschil tussen beide groepen is dat vitaminen uit de levende natuur komen en mineralen en spoorelementen uit de dode natuur.

Heb ik een multivitamine nodig?

Als u gezond en gevarieerd eet, krijgt u alle benodigde vitamines en mineralen binnen. Dat klinkt mooi, maar is moeilijker dan het lijkt.

Veel mensen nemen te weinig tijd om ’s avonds een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Laat staan dat er overdag wordt gegeten volgens het boekje. Ook tijdens de vakantie schiet gezond en gevarieerd  eten er nog weleens bij in. In dergelijke gevallen kan aanvulling in de vorm van een multivitamine nuttig zijn.

Het beste tijdstip om vitaminen in te nemen

Vitaminen (A,D,E en K) zijn in vet oplosbaar en kunnen daarom het beste vlak voor de maaltijd worden ingenomen. Deze vitaminen kunnen het vet in de maaltijd dan gebruiken om te worden opgenomen in het lichaam. Voor vitamine C maakt het niet veel uit wanneer het wordt ingenomen. Deze vitamine is in water oplosbaar.

Meer lezen?

Klik hier om te lezen over de verschillende vitaminen.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen