Zelfstandig in en uit bed komen

Als u ondanks uw handicap, ziekte of leeftijd zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving wilt blijven wonen, zijn er hulpmiddelen die daarbij kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld om u te helpen zelfstandig in en uit uw bed te komen.

In sommige gevallen kunt u een hulpmiddel om langer thuis te kunnen blijven wonen vergoed krijgen. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar of de gemeente waarin u woont

Bedtijd

Zelf uw dag te kunnen indelen geeft een gevoel van vrijheid en zelfstandigheid. Ongeveer een derde deel van onze tijd brengen we door in bed. Het liefst bepaalt u zelf wanneer u ’s avonds naar bed gaat en wanneer u ’s morgens weer opstaat. En als u ’s nachts naar het toilet moet, bent u daarvoor bij voorkeur ook liever niet afhankelijk van een ander. Met eenvoudige hulpmiddelen kunt u veel gemakkelijker zelfstandig in en uit bed komen.

Bedverhogers

Vaak is het moeilijk om in en uit een laag bed te komen in vergelijking met een wat hoger bed. Uw lage bed kan eenvoudig verhoogd worden door meubelverhogers, ook wel bedklossen genoemd. Deze zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar, afhankelijk van de huidige hoogte van uw bed en de gewenste hoogte.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Bedsteun

Om veilig in en uit bed te kunnen komen volstaat voor veel mensen een eenvoudige bedsteun. Deze is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar en kan stevig aan ieder type bed worden bevestigd. Aan de bedsteun kunt u zich omhoog trekken wanneer u uit bed wilt komen. De steun geeft ook houvast bij de eerste, vaak wankele, stappen wanneer u uit bed komt.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Bedtouwladder

Heeft u moeite om in bed vanuit een liggende in een zittende positie te komen? Dan biedt wellicht een bedtouwladder uitkomst. De touwladder heeft ergonomische handgrepen van anti-slip materiaal waaraan u zich kunt optrekken tot in zittende positie.

Vanuit de rolstoel in bed

Wanneer u in een rolstoel zit, heeft u een extra hindernis te overwinnen om in en uit bed te komen. Met een transferplank kunt u het een stuk eenvoudig maken om vanuit uw rolstoel in uw bed of uw stoel te belanden. Het gladde materiaal aan de bovenkant en de anti-slip laag aan de onderkant zorgen ervoor dat u makkelijk over de plank kunt glijden, zonder dat de plank zelf gaat glijden.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >

Lezen of eten in bed

Sommige mensen vinden het heerlijk om in bed te eten of een boek te lezen. Voor mensen die om gezondheidsredenen de dag in bed moeten doorbrengen is eten in bed zelfs onvermijdelijk. Met een bedtafel eet u gemakkelijk en zonder in uw bed te knoeien. Ook voor andere activiteiten, zoals handwerken en lezen, kan een bedtafel uitkomst bieden.

Alle producten voor ''

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen