Zilvercrème voorkomt overdracht HIV virus

3 februari 2014. Een infectie met het HIV virus is dankzij nieuwe geneesmiddelen allang niet meer dodelijk. Om die reden is helaas de angst voor besmetting ook minder geworden. Dit heeft geleid tot méér onveilige seks en een stijging van het aantal besmettingen. Mogelijk biedt een crème met nanodeeltjes zilver hiertegen een effectief nieuw wapen.
Een onderzoeksteam uit Texas en Mexico ontwikkelde een vaginale crème die in staat bleek de transmissie van het HIV virus in een laboratoriumtest met menselijk weefsel te blokkeren. De zilverdeeltjes in de crème binden aan het eiwit GP120, dat nodig is om het virus te laten binden aan de immuuncel CD4. Het virus kan vervolgens de cel niet meer binnendringen.
De vinding zal nu worden getest in dierproeven en vervolgens in mensen. Volgens de onderzoekers is het niet onwaarschijnlijk dat de crème ook werkzaam zal zijn tegen andere seksueel overdraagbare virussen, zoals het HPV-virus, dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken.

Toename onveilige seks

De laatste jaren is er een stijgende trend in het aantal SOA besmettingen. Zorgwekkend is, dat van de heteroseksuele mannen die op consult bij een soa-centrum kwamen, twee derde aangaf geen condoom te hebben gebruikt tijdens het laatste losse sekscontact. Condoomgebruik is nog steeds de beste methode om een seksueel overdraagbare aandoening te voorkomen.

Bron:

  • Persbericht AlphaGalileo 28 januari 2014
  • RIVM Thermometer seksuele gezondheid, april 2012

Alle producten voor 'Zilvercreme voorkomt overdracht hiv'

Bekijk alle producten >

Alle producten voor 'Zilvercreme voorkomt overdracht hiv'

Bekijk alle producten >


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen