LOYON

LOYON maakt schilfers bij psoriasis of berg op een heel milde manier los en is ook geschikt voor zwangere vrouwen, zuigelingen en oudere patiënten.

LOYON

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

LOYON is een unieke, gepatenteerde, combinatie van het droge emolliens Dicaprylyl Carbonaat en dimeticonen. De combinatie van deze beide stoffen geeft LOYON een lage oppervlaktespanning en hoge kruip- en spreidingseigenschappen. De vloeistof laat zich daardoor gemakkelijk aanbrengen en zorgt ervoor dat schilfers op een milde manier worden losgemaakt.

LOYON is een gecertificeerd medisch hulpmiddel in klasse II, met een volledig fysisch werkingsmechanisme. Het product wordt uitwendig gebruikt op de droge huid. Het prikt niet, plakt niet en is geurloos. Dit nieuwe keratolyticum is daardoor heel eenvoudig te gebruiken. Het product maakt schilfers bij psoriasis of berg op een heel milde manier los en is ook geschikt voor zwangere vrouwen, zuigelingen en oudere patiënten.

Gebruiksadvies

 • Zet de flacon op een vlak oppervlak en leg papieren handdoekjes klaar;

 • Als u de spraykop gebruikt, verwijdert u de schroefdop en schroeft u in plaats daarvan de spraykop op de fl acon;

 • Na gebruik kunt u deze op de flacon laten zitten. De fl acon moet in dit geval rechtop bewaard worden;

 • Als u LOYON met de pipet opbrengt, sluit u de fl acon na gebruik weer met de schroefdop;

 • Maak de pipet na gebruik altijd helemaal leeg en wrijf hem grondig schoon met een papieren handdoekje.
  Tip: Bewaar de pipet voor het volgende gebruik indien mogelijk rechtop met de opening naar beneden, bijvoorbeeld in een beker of een glas.

Aanbrengen van LOYON:
LOYON moet direct op de droge huid worden aangebracht.

 • Breng de oplossing op de betrokken plekken aan met de bijgeleverde pipet of spraykop:
  Breng LOYON druppelsgewijs aan op de betrokken plekken met de bijgeleverde pipet of spraykop. Verdeel de oplossing door hem licht in te masseren. De betrokken plekken moeten goed bedekt zijn. Een teveel aan oplossing kan met de klaar gelegde papieren handdoeken worden afgedept.

 • Inwerktijd:
  Laat de oplossing ten minste 3 uur intrekken. Een langere inwerktijd, bijvoorbeeld de hele nacht, is ook mogelijk.

 • Afwassen na de behandeling:
  Na de inwerktijd kan LOYON met een milde shampoo of waslotion afgewassen worden.

 • Duur van de behandeling:
  1x daags gedurende 3 tot 7 dagen behandelen. Afhankelijk van de behoefte en de ernst van de ziekte, kan de behandeling vaak meerdere malen per dag of over langere periode herhaald worden. Mochten de symptomen ondanks de behandeling verergeren, neem dan contact op met uw arts.

 • Toepassing bij bepaalde patiënten:
  LOYON is geschikt voor alle leeftijden en kan ook eenvoudig worden toegepast tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Bovendien is LOYON® ook geschikt voor patiënten met een verminderde lever-of nierfunctie.

 

Overige opmerkingen
LOYON kan bij contact met kleding of andere kwetsbare oppervlakken vlekken veroorzaken. Wees voorzichtig bij het aanbrengen van het product.

Bijwerkingen

In zeldzame gevallen kunnen allergische reacties of plaatselijke irritaties optreden.

Contra-indicaties

LOYON mag niet worden gebruikt bij bekende overgevoeligheid voor de bestanddelen. Bij eventueel optredende allergische reacties moet LOYON direct verwijderd en afgespoeld worden. LOYON mag niet gelijktijdig met andere verzorgings- en cosmeticaproducten worden gebruikt, omdat hier op dit moment nog geen ervaring mee is opgedaan.

Samenstelling

Dicaprylyl carbonaat, dimeticonen.

Inhoud

15 of 50 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Meer informatie

 • Dit product is verkrijgbaar per 15 of 50 milliliter.
 • Merk

  Hoe te bewaren

  Bewaren beneden 25 °C. LOYON mag niet meer gebruikt worden als de op de verpakking vermelde uiterste gebruiksdatum verstreken is.
  De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.  Trustpilot
  Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

  Een moment geduld aub...

  Toegevoegd aan je winkelmand

  Verder winkelen
  Naar kassa en afrekenen
  Verder winkelen
  Naar kassa en afrekenen