Medivere Vitamine D Bloedtest

Medivere Vitamine D Bloedtest. Ter bepaling van de vitamine D status.

 33,25
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Medivere Vitamine D Bloedtest

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

De uitslagen dienen als basis voor een individuele therapie met vitamine D en moeten met een arts of therapeut worden besproken.

Test-Voorbereiding
Let bij de uitvoering van de test goed op een voorspoedig verloop, zodat geen voortijdige bloedstolling in de capillairen plaatsvind.

 1. Neem het bloedafnamebuisje, de beide lancetten, de 2 alcoholdoekjes en de pleister uit de verpakking en leg de materialen voor de monsterafname klaar.
 2. Wast u de handen met zeep en warm water, om een goede doorbloeding van de handen te realiseren.
 3. Droog uw handen met een schone en droge doek af.


Test-Uitvoering

 

 1. Desinfecteer de gewenste prikplaats met een alcoholdoekje. A.u.b. aansluitend de vinger volledig laten drogen!
 2. Neem de lancetten ter hand en draai er de lila verzegeling af.
 3. Zet de lancet stevig op de prikplaats aan de zijkant van de vingertop. Houd de lancet, zoals een spuit, tussen de vingers.
 4. Voor de uitvoering drukt u het mechanisme stevig tegen de prikplaats, vervolgens schiet u door middel van een krachtige druk op de lila drukknop van de lancet de naald uit.
 5. Veeg de eerste bloeddruppels met het gaasje weg.
 6. Neem het bloedafnamebuisje ter hand en trek er de gekleurde dop af.
 7. Houd het bloedafnamebuisje bij de prikplaats en laat het uittredende bloed langs de rand in het buisje, tot aan de markering (500 μl), lopen. Door het masseren van de vingers in de richting van de vingertoppen kunt u de hoeveelheid bloeddruppels verhogen.
 8. Aansluitend het buisje afsluiten tot u een duidelijke klik hoort. Het buisje 3-4x op zijn kop omdraaien.
 9. De prikplaats met het 2e alcoholdoekje afvegen. Aansluitend de pleister plakken op de prikplaats.
 10. Neem nu een Barcode-Etiket van het monsterbegeleidingsformulier en plak deze op het bloedafnamebuisje.
 11. Doe het afnamebuisje in het verzendbuisje. Meteen na de bloedafname verzenden. Bewaar deze tot aan de verzending in de koelkast.
 12. De gebruikte lancetten als ook de verpakkingen kunnen met het huisvuil worden verwijderd.
 13. Voor de verzending doet u het verzendbuisje (en het ongebruikte lancet) samen met het ingevulde monsterbegeleidingsformulier in de verzendenvelop. Stuur deze direct naar het laboratorium retour. Voor meer informatie (zie handleiding).


De retourzending mag uitsluitend van maandag tot woensdag plaatsvinden en niet in het weekeinde of voor feestdagen.

Let op voor retourzendingen vanuit België!
Retourzendingen vanuit België dienen voorzien te worden van de speciaal bijgevoegde adressticker. Deze dient men over het adres op de bijgevoegde verzendenveloppe te plakken.

 

 

Inhoud

1 exemplaar

Meer informatie

Dit pakket bevat:

 • 1 Handleiding voor monsterafname incl. Handleiding voor opvragen van de uitslagen en garantieformulier
 • 1 Monster begeleidingsformulier
 • 1 Verzendbuisje met 1 bloedafnamebuisje
 • 1 medivere folieverpakking met 2 lancetten, 2 alcoholdoekjes, 1 gaasje en 1 pleister
 • 1 Verzendenvelop

Vitamine D is een in vet oplosbare “vitamine”, dat wordt gesynthetiseerd uit endogeen cholesterol. Er is gelet op de oorsprong, de synthese en zijn functies een verwantschap met steroïde hormonen. Aan een deel van de behoefte wordt voldaan door fotochemische synthese van vitamine D in de huid.
Migratie van mensen vanuit Centraal Afrika naar het noorden leidde tot een blekere huid en dus tot een “effectiever” gebruik van UV straling. Desondanks voldoet de intensiteit van de zon in de winter in Europa niet aan de vraag!
De synthese van vitamine D is ook sterk afhankelijk van de bestede tijd in de buitenlucht, tijd van de dag, de hoogte en de breedtegraad, het seizoen, de luchtvervuiling, de aard van de kleding, de huidpigmentatie, leeftijd, de bewolking en de toegepaste zonnebrandcrème (bij permanent gebruik van SPF 15 is de vitamine D-productie verlaagd met 99,5%). In de Eskimo-studie van het Robert Koch Instituut en de Universiteit van Paderborn werd de inname van voedingsstoffen bij kinderen bestudeerd.
In de groep van 6-11-jaar was bij 100% van de proefpersonen de inname lager dan door de Duitse vereniging voor voeding aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Onderzoek bij volwassenen lieten eveneens een tekort aan vitamine D zien - vooral in de wintermaanden.
Vitamine D speelt niet alleen een belangrijke rol in de calcium- en botstofwisseling.
Nieuwe bevindingen vanuit de wetenschap tonen aan dat te weinig vitamine D kan leiden tot verstoringen in het immuunsysteem, tot een verhoogd kankerrisico of tot een verhoogd cardiovasculair risico.

Merk

Medivere

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen