Microlax Klysma Flacon

Bij moeilijke stoelgang, obstipatie ten gevolge van harde ontlasting of bij moeite met ophouden van ontlasting. 6,99
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Microlax Klysma Flacon

Lees voor gebruik de bijsluiter

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Microlax kan worden gebruikt indien u last heeft van moeilijke stoelgang, ten gevolge van harde ontlasting die zich in het laatste gedeelte van uw dikke darm bevindt, of als u uw ontlasting niet kunt ophouden. Microlax kan ook worden gebruikt ter voorbereiding van darmonderzoek of van een chirurgische ingreep in het rectum (het onderste gedeelte van de dikke darm).

Te gebruiken bij

  • Moeilijke stoelgang
  • Obstipatie

Dosering

Per keer wordt de inhoud van 1 klysma rectaal toegediend. Als regel treedt 5 tot 20 minuten na het toedienen van een klysma ontlasting op. Bij kinderen wordt dezelfde hoeveelheid als bij volwassenen toegediend. Om echter eventuele beschadiging aan het darmvlies te voorkomen, dient u de canule maar voor de helft (tot de markering op de canule) in te brengen.

Gebruiksadvies

Houdt het klysma aan het onderste gedeelte van de canule vast en draai en trek met een lichte beweging de dop eraf. Knijp voorzichtig een druppel vloeistof uit het klysma: hierdoor wordt de canule vettig, hetgeen het inbrengen in het rectum vergemakkelijkt. Breng de canule in het rectum (bij kinderen slechts tot de helft, zie de markering op de canule). Knijp de gehele inhoud van het klysma eruit. Trek de canule zachtjes uit het rectum terug, terwijl u het klysma ingeknepen houdt. U mag één klysma per keer gebruiken.

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Microlax bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Zie bijsluiter.

Zwangerschap / Borstvoeding

Microlax kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht of de zuigeling, overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt in de zwangerschap of gedurende de periode dat u borstvoeding geeft.

Contra-indicaties

U mag Microlax niet gebruiken:
  • als u last heeft van bloedende aambeien
  • als u last heeft van zwerende ontstekingen van de dikke darm (colitis ulcerosa)
  • wanneer u lijdt aan een ontsteking van de endeldarm (proctitis)

Samenstelling

Natriumlaurylsulfoacetaat, natriumcitraathydraat, sorbinezuur, glycerol en gedestilleerd water.

Inhoud

4 x 5 milliliter

Verpakkingsvorm

Flacon

Merk

Hoe te bewaren

Bewaar Microlax droog en buiten bereik van kinderen. Microlax Klysmaâs kunnen bij kamertemperatuur (15-25°C) bewaard worden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen