Healthypharm Xylometazoline HCl 1mg/ml

Xylometazolinehydrochloride zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van slijmvliezen in de neus.

 2,79
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Healthypharm Xylometazoline HCl 1mg/ml

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Xylometazolinehydrochloride zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstoppingen, het vermindert de zwelling van slijmvliezen in de neus. Het helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor u gemakkelijker kunt ademhalen als u last heeft van een dichte of verstopte neus. De werking van Neusdruppels HTP Xylometazoline HCl 1,0 mg/ml begint binnen een paar minuten en houdt enkele uren aan.

Te gebruiken bij

  • Een verstopte neus ten gevolge van neusverkoudheid

Dosering

Naar behoefte 1 of meerdere malen, hoogstens echter 4-6 maal per dag 2-3 druppels in ieder neusgat. 

U mag de xylometazolinehydrochloride neusdruppels niet langer dan één week ononderbroken gebruiken. Treedt er binnen deze week geen verbetering op, neem dan contact op met uw arts. Lang of overmatig gebruik kan juist tot verdikking van het neusslijmvlies leiden, waardoor het lijkt alsof de symptomen waarvoor u de neusdruppels bent gaan gebruiken nog niet over zijn of juist zijn teruggekeerd. De aanbevolen dosis mag, met name bij kinderen en ouderen, niet overschreden worden.

Gebruiksadvies

Snuit de neus. Terwijl men staat of zit het hoofd achterover buigen. De druppels in ieder neusgat aanbrengen en het hoofd enige minuten goed achterover houden zodat de vloeistof zich goed over de neus kan verspreiden.

Bijwerkingen

Een brandend gevoel in de neus of de keel, lokale irritatie, een droog neusslijmvlies, misselijkheid of hoofdpijn, overmatige doorbloeding van het neusslijmvlies, waardoor de verstopping juist weer kan toenemen. 

Dit geneesmiddel bevat als conserveermiddel benzalkoniumchloride. Deze stof kan mogelijk irriterend werken en kan huidreacties veroorzaken.

Interacties

Een wisselwerking kan optreden bij gebruik van xylometazoline met bepaalde antidepressiva (middelen tegen neerslachtigheid). Wanneer u zulke middelen gebruikt, moet u hiermee rekening houden en advies vragen aan uw arts of apotheker.

Zwangerschap / Borstvoeding

Voorzichtigheid is geboden bij verhoogde bloeddruk en als er sprake is van een verminderde doorbloeding van de placenta. Bij het geven van borstvoeding dient men voorzichtig te zijn met het gebruik van Xylometazoline HCl 1,0 mg/ml.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

  • wanneer u kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan
  • bij kinderen jonger dan 12 jaar

Samenstelling

Xylometazolinehydrochloride, benzalkoniumchloride, dinatriumedetaat, natriumdiwaterstoffosfaat, dinatriumfosfaat, natriumchloride en gezuiverd water.

Inhoud

10 milliliter

Verpakkingsvorm

Druppelflacon

Meer informatie

Wees voorzicht bij dit middel wanneer:

  • u overgevoelig bent voor xlometazolinehydrochloride of één van de overige bestanddelen
  • u verhoogde oogboldruk (nauwe kamerhoek glaucoom) heeft
  • als u gevoelig bent voor adrenaline-achtige substanties, hetgeen zich uit in de vorm van slapeloosheid, duizeligheid, trillen, hartritmestoornissen of verhoogde bloeddruk
  • ls u lijdt aan verhoogde bloeddruk, hart- en schildklieraandoeningen

Merk

Healthypharm

Sterkte

1 mg/ml

Hoe te bewaren

Bewaar Neusdruppels HTP Xylometazoline HCl 1,0 mg/ml beneden 25°C en buiten het zicht en bereik van kinderen.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen