Winkelen per

Selectie verfijnen

Merk
  1. Bluem (1)
  2. Cattier (3)
  3. Denivit (1)
  4. Dentaid (1)
  5. GUM (5)
  6. Halita (1)
  7. Iwhite (1)
  8. Sensodyne (1)

Tandpasta

Voor iedereen de juiste tandpasta

Kies een tandpasta die past bij uw gebit. Er zijn tandpasta's die extra helpen tegen tandplak en sommige kunnen geïrriteerd tandvlees verhelpen. Ook voor gevoelige tanden of voor gebruik na tandvleesbehandelingen is er keuze genoeg. Voor kinderen en baby's zijn er speciale tandpasta's met een smaak die kinderen aangenaam vinden, maar niet zullen doorslikken. Tijdens het wisselen zijn hun tanden extra gevoelig voor cariës, kies dan een tandpasta die de nieuwe tanden goed beschermt tegen gaatjes.

14 Producten


  1. 1
  2. 2

Wat is de beste tandpasta?

Natuurlijk willen we kiezen voor de beste tandpasta, want ons gebit verdient natuurlijk de beste zorg. Er is echter geen eenduidig antwoord op de vraag wat de beste tandpasta is. Dat verschilt namelijk per persoon. Wel vindt u bij Leef.nl alleen de beste merken, goedgekeurd door onze apothekers. Voor mensen met gevoelige tanden is het aan te raden een tandpasta te gebruiken die speciaal doorvoor is ontwikkeld. Bij tandvleesproblemen is een tandpasta met fluoride aan te raden. Maar zeker niet alleen dan. Fluoride versterkt het tandglazuur en is eigenlijk voor iedereen een goede aanvulling. Dagelijks krijgt ons gebit namelijk te maken met allerlei zuren uit voedingsmiddelen die het glazuur aan kunnen tasten. Daardoor wordt de kans op tandvleesproblemen, tandsteen en cariës aanzienlijk groter. Tandpasta's zijn grofweg in te delen in de volgende groepen: tandpasta's tegen gaatjes, tegen gevoelige tanden, voor wittere tanden, bij tandvleesproblemen of anti-tandsteen tandpasta. Om voor de beste tandpasta te kiezen kan altijd advies worden gevraagd aan de tandarts of aan een van onze deskundigen.

Kindertandpasta

Voor kinderen zijn er speciale tandpasta's beschikbaar. Vooral voor de allerkleinsten, van 0 tot 5 jaar, is het belangrijk een aangepaste tandpasta te gebruiken. Deze bevat minder fluoride dan een tandpasta voor volwassenen. Het is voor kleine kinderen namelijk niet goed te veel fluoride te gebruiken. In deze peutertandpasta's is de hoeveelheid daarom precies op hen afgestemd. Ook voor oudere kinderen tot ongeveer 10 jaar is een kindertandpasta aan te raden. Deze hebben een smaak die op hen is afgestemd. Deze smaak is aangenaam, maar moedigt niet aan het door te slikken. Laat kinderen ook liever poetsen met een kindertandenborstel.

Fluorvrije tandpasta

Sommige mensen poetsen liever met een fluorvrije tandpasta. Dat kan zijn omdat er wat discussie is of gebruik van fluoride wel daadwerkelijk gezond en nodig is. Voor mensen die liever geen fluoride gebruiken is er daarom tandpasta zonder fluoride.

Poets het liefst met een goede tandenborstel en gebruik daarna een mondspoeling. Vergeet daarnaast niet dagelijks te flossen, stoken of ragen. Bekijk direct alle mondverzorgingsproducten op Leef.nl.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen