Mucoangin Citroen

Mucoangin Citroen heeft een lokaal verdovende werking welke de pijn verlicht bij acute keelpijn.

 4,85
Dit product kan op dit moment niet besteld worden.

Mucoangin Citroen

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.


Bekijk bijsluiter

Beschrijving

Het werkzame bestanddeel van Mucoangin Citroen is ambroxolhydrochloride. Het werkzame bestanddeel is het onderdeel van de zuigtablet dat de gewenste therapeutische werking geeft.
Mucoangin Citroen heeft een lokaal verdovende werking welke de pijn verlicht bij acute keelpijn.  

Te gebruiken bij

  • Het verlichten van de pijn bij milde tot matige symptomen van acute keelpijn.

Gebruiksadvies

Volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar:
Voor verlichting van de keelpijn, dient u 1 zuigtablet op te zuigen. U mag niet meer dan 6 zuigtabletten per dag gebruiken.

U mag Mucoangin Citroen niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. Neem contact op met uw arts als u na 3 dagen nog steeds keelpijn heeft of als u hoge koorts heeft.
Uit klinisch onderzoek blijkt een snelle start van de werking (op zijn laatst binnen 20 minuten). De werking houdt minstens 3 uur aan.  

Bijwerkingen

Misselijkheid, gevoelloze mond, tong en keel (orale en faryngeale hypoaesthesie), veranderde smaakperceptie (dysgeusie), diarree,  gestoorde spijsvertering met als verschijnselen een vol gevoel in de bovenbuik, pijn in de maagstreek, boeren, misselijkheid, braken en zuurbranden (dyspepsie), buikpijn (pijn in de bovenbuik), droge mond, droge keel, jeuk (pruritis), huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes (galbulten of urticaria), huiduitslag, allergische reacties (andere overgevoeligheidsreacties), braken.

Interacties

Gebruikt u naast Mucoangin Citroen nog andere geneesmiddelen, of heeft u dat kort geleden gedaan of bestaat de mogelijkheid dat u in de nabije toekomst andere geneesmiddelen gaat gebruiken? Vertel dat dan uw arts of apotheker.

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken als u zwanger bent, vooral niet tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap. Ambroxolhydrochloride gaat over in de moedermelk. U mag geen Mucoangin Citroen gebruiken als u borstvoeding geeft.

Contra-indicaties

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

  • Bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Smaak

Citroen

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is ambroxolhydrochloride. Eén zuigtablet bevat 20 mg ambroxolhydrochloride.
De andere stoffen in dit middel zijn: citroen smaakstof (bevat sucrose), frescofort smaakstof, sorbitol (E420), sucralose, macrogol 6000, talk.

Inhoud

18 zuigtabletten

Verpakkingsvorm

Blisterverpakking

Meer informatie

Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel?

  • U mag dit middel niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken. Als de symptomen na 3 dagen aanhouden of als u hoge koorts heeft, neem dan contact op met uw arts.
  • Als uw arts u heeft verteld dat u sommige suikers niet kunt verdragen, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. Zie ook ‘Mucoangin Citroen bevat sorbitol en sucrose’.
  • Als u problemen heeft aan uw lever of nieren, vraag dan advies aan uw arts voordat u Mucoangin Citroen gaat gebruiken.
  • Mucoangin Citroen is niet geschikt voor het behandelen van pijnlijke mondzweren. Neem contact op met uw arts als u een mondzweer heeft.
  • Kortademigheid (dyspneu) kan zich voordoen als gevolg van een onderliggende aandoening (bv. een opgezette keel). Een andere oorzaak zou een gevoel van beklemming in de keel kunnen zijn door de lokaal verdovende werking van Mucoangin Citroen. Nog een andere oorzaak kan een allergische reactie zijn waardoor uw mond en keel opzwellen.
  • Uw keel en mond kunnen minder gevoelig aanvoelen dan normaal (verdoofd).
  • Als uitgebreide huid- of slijmvliesafwijkingen zich voordoen, moet u uit voorzorg stoppen met het gebruiken van Mucoangin Citroen en moet u onmiddellijk uw arts waarschuwen. Er zijn zeer weinig gevallen gemeld van ernstige huidafwijkingen (gediagnosticeerd als Stevens Johnson-syndroom en toxisch epidermische necrolyse (TEN)), die een tijdelijk gevolg kunnen zijn van de toediening van een slijmoplosser zoals bv. ambroxolhydrochloride. Ambroxolhydrochloride is ook het werkzame bestanddeel vanMucoangin Citroen. Meestal kunnen dergelijke huidafwijkingen worden verklaard door de mate van ernst van andere aandoeningen die de patiënt heeft (verschillende infecties) of de geneesmiddelen die worden gebruikt voor de behandeling van deze aandoeningen of andere gelijktijdige aandoeningen of al aanwezige ernstige huidafwijking, waarbij in het begin algemene griepachtige verschijnselen zich voordoen.

Mucoangin Citroen bevat sorbitol en sucrose
Eén zuigtablet bevat 1,37 g sorbitol (8,2 g sorbitol per maximaal aanbevolen dagelijkse dosering) en 6,3 mg sucrose (37,8 mg per maximaal aanbevolen dagelijkse dosering). Sorbitol en sucrose zijn een bron van fructose (een soort suiker). Als u lijdt aan fructose-overgevoeligheid mag u dit geneesmiddel niet gebruiken.
Als uw arts u heeft verteld dat u bepaalde suikers niet kunt verdragen, neem dan contact op met uw arts voordat u dit geneesmiddel gebruikt. 

Merk

Mucoangin

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden.Bewaren beneden 30°C.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen