Nexium Control

Nexium Control is een zelfzorggeneesmiddel voor de kortdurende behandeling van refluxsymptomen bij volwassenen.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Nexium Control

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Nexium Control is een zelfzorggeneesmiddel voor de kortdurende behandeling van refluxsymptomen (bijvoorbeeld brandend maagzuur en zure oprispingen) bij volwassenen.

Te gebruiken bij

  • Brandend maagzuur
  • Zure oprispingen

Dosering

De aanbevolen dosering is 20 mg esomeprazol (één tablet) per dag. De tabletten moeten in het geheel worden doorgeslikt met een half glas water. De tabletten mogen niet gekauwd of fijngemaakt worden.1 Als alternatief kunnen de tabletten opgelost worden in een half glas niet-koolzuurhoudend water. Andere vloeistoffen mogen niet gebruikt worden, omdat de maagsapresistente coating zou kunnen oplossen. Het water dient geroerd te worden totdat de tablet uiteen is gevallen. De vloeistof met de korrels dient direct of binnen 30 minuten opgedronken te worden. Het glas dient gespoeld te worden met een half glas water en dit water dient opgedronken te worden. De korrels mogen niet gekauwd of fijngemaakt worden.1 Het kan nodig zijn de tabletten 2-3 opeenvolgende dagen in te nemen om een verbetering van de symptomen te verkrijgen. De duur van de behandeling is maximaal 2 weken. Zodra volledige verlichting van de symptomen is opgetreden, dient de behandeling te worden gestaakt. 1 Indien er geen verlichting van symptomen is verkregen binnen 2 weken ononderbroken behandeling, dient de patiënt consument geïnstrueerd te worden een arts te raadplegen. 1 Consumenten met langdurig terugkerende symptomen van spijsverteringsstoornissen of brandend maagzuur dienen hun arts op regelmatige basis te bezoeken. Voornamelijk patiënten consumenten ouder dan 55 jaar die dagelijks geneesmiddelen zonder voorschrift innemen tegen spijsverteringsstoornissen of brandend maagzuur dienen hun apotheker of arts hierover te informeren. Consumenten mogen Nexium Control niet als een preventief langdurig geneesmiddel gebruiken.

Bijwerkingen

Hoofdpijn, buikpijn, diarree en misselijkheid behoren tot de bijwerkingen die het meest frequent gemeld zijn in klinische onderzoeken (en ook uit postmarketing-gebruik). Daarnaast is het veiligheidsprofiel gelijkaardig voor verschillende formuleringen, behandelingsindicaties, leeftijdsgroepen en patiëntenpopulaties. Er zijn geen dosisgerelateerde bijwerkingen vastgesteld.

Interacties

Niet gelijktijdig gebruiken met nefinavir (voor de behandeling van HIV-infectie).

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken bij zwangerschap of boerstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

  • als u gebruik maakt van een geneesmiddel dat de stof nelfinavir bevat (geneesmiddel voor de behandeling van HIV).

Samenstelling

 De werkzame stof in dit middel is esomeprazol. Elke tablet bevat 20 mg esomeprazol (als magnesiumtrihydraat).

De andere stoffen in dit middel zijn glycerolmonostearaat 40-55, hyprolose, hypromellose, ijzeroxide (roodbruin) (E 172), ijzeroxide (geel) (E 172), magnesiumstearaat, methacrylzuur/ethylacrylaatcopolymeer (I:I), dispersie van 30%, microkristallijne cellulose, synthetische paraffine, macrogol 6000, polysorbaat 80, crospovidon (Type A), natriumstearylfumaraat, suikerbolletjes (sucrose), talk, titaandioxide (E 171) en triethylcitraat.

Inhoud

7 of 14 stuks

Meer informatie

  • Dit product is verkrijgbaar per 7 of 14 stuks.
  • Esomeprazol heeft een verwaarloosbare invloed op de rijvaardigheid en op het vermogen om machines te bedienen. Bijwerkingen zoals duizeligheid en stoornissen in het zien (visusstoornissen) komen soms voor. Indien dit zich voordoet, mogen patiënten geen voertuigen besturen of machines bedienen.

Merk

Hoe te bewaren

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Bewaren beneden 30°C.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen