Nicotinell Mint Zuigtablet

1 mg zuigtablet bij lichte tot matige afhankelijkheid van Nicotine. 2 mg zuigtablet bij matige tot sterke afhankelijkheid van Nicotine.* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Nicotinell Mint Zuigtablet

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Nicotinell zuigtabletten geven een hoeveelheid nicotine af waardoor uw verlangen direct en snel afneemt. Ze zijn zowel discreet als gemakkelijk en dus kunt u ze in vrijwel elke situatie, waar dan ook, gebruiken om uw verlangen te verminderen. Ze zijn bovendien suikervrij en hebben een verfrissende mintsmaak. Als u sterk tot zeer sterk afhankelijk bent van sigaretten (u rookt meer dan 30 sigaretten per dag) dan dient u te beginnen met de 2mg Mint zuigtablet.

Te gebruiken bij

 • Stoppen met roken
 • Nicotine verslaving

Productvoordelen

 • Suikervrij
 • Verfrissende mintsmaak

Dosering

Dosering voor volwassen ouder dan 18 jaar:

 • Zuig op een zuigtablet wanneer u de drang voelt om te roken. In het algemeen dient er één zuigtablet om het uur of om de twee uur te worden gebruikt. Normaal zijn 8 tot 12 zuigtabletten per dag voldoende. Indien u toch nog de drang voelt om te roken, dan mag u extra tabletten opzuigen. Gebruik niet meer dan 30 tabletten per dag van de zuigtabletten van 1 mg. De duur van de behandeling hangt af van de persoon. Normaal dient de behandeling minstens 3 maanden lang te worden gevolgd. Na 3 maanden dient u het aantal dagelijkse zuigtabletten geleidelijk te verminderen. De behandeling dient te worden stopgezet wanneer u uw gebruik van de zuigtabletten verminderd heeft tot 1 à 2 stuks per dag. In het algemeen wordt afgeraden Nicotinell zuigtablet langer dan 6 maanden te gebruiken. Bij sommige ex-rokers kan een langere behandeling met de zuigtabletten nodig zijn om te vermijden dat ze opnieuw gaan roken. Indien u de zuigtablet na 9 maanden nog steeds gebruikt, raadpleeg dan uw arts of apotheker. Professionele begeleiding vergroot vaak de kans op succes. 

Kinderen en jongeren (jonger dan 18 jaar):

 • Nicotinell mag niet gebruikt worden door personen jonger dan 18 jaar, tenzij op aanbeveling van een arts.

Gebruiksadvies

1. Zuig op een tablet tot de smaak sterk wordt.
2. Laat de zuigtablet rusten tussen het tandvlees en de wang. 
3. Begin opnieuw met zuigen op de tablet wanneer de smaak verdwijnt. 
4. Deze procedure zal individueel aangepast worden en dient herhaald te worden totdat de zuigtablet geheel is opgelost (ongeveer 30 minuten). 

Bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan ook Nicotinell zuigtabletten bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt. Bijwerkingen die u tijdens de eerste dagen van de behandeling kunt hebben, zijn duizeligheid, hoofdpijn en slaapstoornissen. Dit kunnen ontwenningsverschijnselen zijn in verband met het stoppen met roken en kunnen te wijten zijn aan een onvoldoende toediening van nicotine. Vaak: (treedt op bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers) duizeligheid en hoofdpijn, droge mond, de hik, maagklachten zoals misselijkheid, winderigheid, brandend maagzuur, verhoogde speekselproductie, irritatie van mond en keel. Deze laatste treden vaak op bij hevig zuigen op de tabletten. Deze problemen kunnen doorgaans worden vermeden door langzamer op de tabletten te zuigen. Soms: (treedt op bij 1 tot 10 op de 1000 gebruikers): hartkloppingen.

Interacties

Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen. Indien u stopt met roken en indien u andere geneesmiddelen gebruikt, kan uw arts het nodig achten om de dosis ervan aan te passen. Er is geen informatie beschikbaar over wisselwerkingen tussen Nicotinell zuigtablet en andere geneesmiddelen. Behalve nicotine, kunnen de andere stoffen die zich in sigaretten bevinden invloed hebben op bepaalde geneesmiddelen. Stoppen met roken kan de werking van bepaalde geneesmiddelen beïnvloeden, zoals:

 • theofylline (een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij de behandeling van bronchiaal astma)
 • tacrine (een geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer)
 • olanzapine en clozapine (voor de behandeling van schizofrenie)
 • insuline (een geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van suikerziekte), waarvan de dosis mogelijk dient te worden aangepast.

Zwangerschap / Borstvoeding

Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Contra-indicaties

Gebruik Nicotinell zuigtablet niet:

 • als u niet-roker bent

 

Combinatie met voeding

Koffie, zuurhoudende dranken (bijv. vruchtensap) en frisdranken kunnen de opname van nicotine verminderen en dienen daarom te worden vermeden gedurende 15 minuten voordat u begint met zuigen op een zuigtablet.

Samenstelling

Het werkzame bestanddeel is nicotine. De andere bestanddelen zijn: maltitol (E965), watervrij natriumcarbonaat, natriumbicarbonaat polyacrylaat, xanthaangom, watervrij colloïdaal siliciumdioxide, levomenthol, pepermuntolie, aspartaam (E951) en magnesiumstearaat.

Inhoud

36/96 zuigtabletten

Verpakkingsvorm

Doordrukstrip

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met Nicotinell zuigtablet Als u:

 • een hartziekte heeft, bijv. een hartaanval heeft gehad of lijdt aan hartfalen, angina pectoris, angina van Prinzmetal of hartritmestoornissen
 • een beroerte (cerebrovasculair accident) gehad heeft
 • een verhoogde bloeddruk (ongecontroleerde hypertensie) heeft
 • problemen heeft met uw bloedsomloop 
 • suikerziekte heeft (controleer vaker uw bloedglucosespiegel wanneer u Nicotinell gaat gebruiken, 2/6 omdat het kan zijn dat uw behoefte aan insuline of medicatie verandert)
 • een overactieve schildklier (hyperthyroïdie) heeft 
 • overactieve bijnieren (feochromocytoom) heeft
 • een nier- of leverziekte heeft 
 • een ontsteking van de slokdarm, de keel, de maag of in de mond heeft of als u een maagzweer heeft

Bij kinderen is zelfs een kleine hoeveelheid nicotine gevaarlijk en kan ernstige symptomen veroorzaken of zelfs dodelijk zijn. Daarom is het uiterst belangrijk dat u Nicotinell zuigtablet altijd buiten het bereik en zicht van kinderen houdt.

Verkrijgbaar in twee sterktes: 1 en 2 mg. Verkrijgbaar in verpakkingen van 36 en 96 zuigtabletten.

Nicotinell Mint zuigtablet bevatten zoetstoffen, waaronder aspartaam en maltitol. Elke Nicotinell Mint zuigtablet bevat het equivalent van 5 mg aspartaam (E951), wat schadelijk kan zijn bij personen die lijden aan fenylketonurie. Nicotinell Mint zuigtablet bevatten maltitol (E965), waardoor patiënten met zeldzame erfelijke aandoeningen zoals fructose-intolerantie dit geneesmiddel niet mogen gebruiken. Maltitol kan een licht laxerende werking hebben. Calorische waarde: 2,3 kcal/g maltitol. Nicotinell Mint zuigtabletten mogen gebruikt worden door diabetici. Nicotinell Mint zuigtablet bevat 9,8 mg natrium per zuigtablet. Hiermee moet rekening gehouden worden bij door personen die een zoutarm dieet volgen.

Merk

Nicotinell

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Bewaren beneden 25°C.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen