Niquitin Minizuigtablet

Niquitin mini zuigtablet is een hulpmiddel bij het stoppen met roken.* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Niquitin Minizuigtablet

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

NiQuitin Minizuigtablet wordt gebruikt om mensen te helpen te stoppen met roken. Een dergelijke behandeling wordt nicotinevervangende therapie genoemd.
- NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg is geschikt voor rokers die 20 sigaretten of minder per dag roken.
- NiQuitin Minizuigtablet 4 mg is geschikt voor rokers die meer dan 20 sigaretten per dag roken.

Het is de nicotine in sigaretten die u lichamelijk verslaafd kan maken aan sigaretten.
- NiQuitin Minizuigtablet helpt u bij het stoppen met roken doordat het u een deel van de nicotine geeft die u anders via sigaretten binnenkrijgt.
- Deze nicotine verlicht een aantal van de onplezierige verschijnselen die kunnen optreden bij mensen die proberen te stoppen met roken, zoals een ziek gevoel of prikkelbaarheid.
- De nicotine kan ook het verlangen naar een sigaret verlichten en u helpen de drang om een sigaret te pakken te weerstaan.

NiQuitin Minizuigtablet heeft niet de gezondheidsnadelen die tabak heeft. Dat komt omdat het niet de teer, koolmonoxide en andere giftige stoffen bevat die sigarettenrook bevat. Sommige mensen zijn bang dat ze, wanneer ze eenmaal gestopt zijn met roken, voortaan van de nicotinezuigtabletten afhankelijk worden. Dat komt echter maar zeer zelden voor, en mocht het gebeuren, dan is het voor u minder schadelijk dan wanneer u zou blijven roken. Bovendien is het makkelijker om van die afhankelijkheid af te komen.

NiQuitin Minizuigtablet moet niet gebruikt worden door kinderen onder de 12 jaar.

Te gebruiken bij

 • Stoppen met roken

Dosering

Volwassenen:

 • Begin met 8 tot 12 zuigtabletten per dag. Neem steeds wanneer u trek hebt in een sigaret een zuigtablet.
  Gebruik de zuigtabletten op deze manier gedurende maximaal 6 weken en verlaag vervolgens geleidelijk het aantal zuigtabletten dat u dagelijks inneemt.
  Wanneer u nog slechts 1 of 2 zuigtabletten per dag gebruikt, kunt u helemaal met het gebruik van de zuigtabletten stoppen.

Bent u eenmaal gestopt met het gebruik van de zuigtabletten, dan kan het zijn dat u af en toe plotseling behoefte hebt aan een sigaret. Op dergelijke momenten kunt u weer een zuigtablet innemen.


Kinderen van 12-17:

 • U dient niquitin minizuigtablet alleen op advies van een arts of apotheker te gebruiken.


De voorgeschreven dosering niet overschrijden. Volg nauwgezet de instructies en gebruik niet meer dan 15 zuigtabletten per dag (24 uur).

Gebruiksadvies

U dient NiQuitin Minizuigtablet als volgt in te nemen: neem een zuigtablet in de mond en verplaats deze nu en dan van de ene kant van uw mond naar de andere, totdat hij volledig is opgelost. Dat duurt ongeveer 10 minuten. Niet op de tablet kauwen en de tablet niet in zijn geheel doorslikken. Gebruik niet meer dan 15 zuigtabletten per dag. Hebt u na een gebruiksperiode van 9 maanden nog steeds het gevoel dat u NiQuitin Minizuigtablet nodig heeft, raadpleeg dan een arts of apotheker.

Dit product is bedoeld voor oraal gebruik. Dat betekent dat de nicotine in de tabletten langzaam vrijkomt in de mond en door het lichaam opgenomen wordt.

Bijwerkingen

Zeer vaak komt voor:

 • Lichte pijn of irritatie van mond of tong, en misselijkheid. 

Vaak komt voor:

 • Keelpijn 
 • Misselijkheid 
 • Maagklachten 
 • Diarree 
 • Spijsverteringsproblemen/brandend maagzuur 
 • Winderigheid
 • De hik

Voor meer bijwerkingen zie bijsluiter.

Interacties

Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Alleen op advies van een arts of apotheek mag u niquitin tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding gebruiken.

Contra-indicaties

Gebruik niquitin minizuigtablet niet als u:

 • jonger dan 12 jaar of een niet-roker bent 

 

Smaak

Mint

Samenstelling

Nicotine, mannitol, kaliumwaterstofcarbonaat, magnesiumstearaat, alginaat natrium, natriumcarbonaat, 0-water, pepermuntessence, acesulfaam kalium, xanthaangom, essence, polycarbofil calcium, mentholessence.

Het werkzame bestanddeel is nicotine. Iedere NiQuitin Minizuigtablet 1,5 mg zuigtablet bevat 1,5 mg nicotine en elke NiQuitin Minizuigtablet 4 mg zuigtablet bevat 4 mg nicotine (in de vorm van een harscomplex, genaamd nicotineresinaat).
De andere bestanddelen zijn mannitol (E421), natriumalginaat, xanthaan gum, kaliumbicarbonaat, calcium polycarbophil, natriumcarbonaat anhydraat, kalium
acesulfaam, smaak maskeermiddel, pepermunt smaakstof, menthol smaakstof, magnesiumstearaat.

Beïnvloedt rijvaardigheid

Stoppen met roken kan concentratieproblemen en verhoogde prikkelbaarheid veroorzaken.

Bevat

Nicotine

Inhoud

20 of 60 kauwtabletten

Verpakkingsvorm

Doosje

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met het gebruik van niquitin minizuigtablet als u:

 • onlangs een hartaanval of beroerte heeft gehad of lijdt aan ernstige hartritmestoornissen, instabiele of verslechterende angina pectoris (pijn op de borst) of angina pectoris in rust
 • suikerziekte heeft;
 • ooit allergische reacties hebt gehad waarbij lippen, gezicht en keel opgezet zijn (angioedeem) of huiduitslag met jeuk (urticaria) is opgetreden.
 • kinderen onder de 12 jaar heeft; het nicotinegehalte van nicotinevervangers is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar; nicotine heeft een sterker effect op kinderen dan op volwassenen en kan bij kinderen ernstige vergiftigingsverschijnselen veroorzaken, die dodelijk kunnen zijn;
 • Wissel het gebruik van NiQuitin Minizuigtablet niet af met het gebruik van nicotinekauwgum wanneer u probeert te stoppen met roken.

Ieder doosje bevat 20 zuigtabletten. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in een verpakking met één doosje en een verpakking met drie doosjes. Ook is niquitin verkrijgbaar in sterktes van 1,5mg en 4mg. Niquitin minizuigtablet 1,5 mg is geschikt voor rokers die 20 sigaretten of minder per dag roken. Niquitin minizuigtablet 4 mg is geschikt voor rokers die meer dan 20 sigaretten per dag roken.  

Merk

Niquitin

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Niet bewaren boven 30ºC.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen