NiQuitin Zuigtablet

Ook al eens geprobeerd te stoppen met roken? Dan weet u hoe moeilijk het is definitief van het roken af te komen.

NiQuitin Zuigtablet

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Ook al eens geprobeerd te stoppen met roken? Dan weet u hoe moeilijk het is definitief van het roken af te komen. Het ene moment voelt u u sterk en vastberaden. Het andere moment is het zwaar. Te zwaar om vol te houden...Tóch kunt u ook slagen in het stoppen met roken. De nieuwe NiQuitin Mint Zuigtabletten kunnen u daarbij helpen. De suikervrije zuigtabletten met frisse mint smaak nemen snel het verlangen weg naar een sigaret en zijn verkrijgbaar in een gemakkelijk mee te nemen verpakking. Bovendien zijn NiQuitin Mint Zuigtabletten effectief, ook als u al eerder geprobeerd heeft om te stoppen.

Te gebruiken bij

 • Stoppen met roken
 • Nicotineverslaving

Productvoordelen

 • Suikervrij

Dosering

NiQuitin Mint 2 mg zuigtabletten zijn geschikt voor rokers die hun eerste sigaret meer dan 30 minuten na het ontwaken roken. NiQuitin Mint 4 mg zuigtabletten zijn geschikt voor rokers die hun eerste sigaret binnen 30 minuten na het ontwaken roken.

Stap 1 (Week 1 tot en met 6): 1 zuigtablet elke 1 tot 2 uur (begin van de behandeling)

Stap 2 (Week 7 tot en met 9): 1 zuigtablet  elke 2 tot 4 uur (dosisverlaging)

Stap 3 (Week 10 tot en met 12): 1 zuigtablet  elke 4 tot 8 uur (dosisverlaging)

Gedurende week 1 tot en met 6 wordt aangeraden minstens 9 zuigtabletten per dag te gebruiken. U dient niet meer dan 15 zuigtabletten per dag te gebruiken. NiQuitin Mint zuigtabletten moeten niet langer dan 24 weken (6 maanden) gebruikt worden.

Gebruiksadvies

De zuigtablet moet in de mond worden genomen, zodat deze daar langzaam smelt. Af en toe de zuigtablet van een kant van de mond verplaatsen naar de andere kant. Dit herhalen totdat de zuigtablet volledig is opgelost. Het duurt ongeveer 20 tot 30 minuten voordat de zuigtablet is opgelost. De zuigtablet niet kauwen of in het geheel doorslikken.

Bijwerkingen

Zie bijsluiter.

Interacties

Het stoppen met roken, met of zonder NiQuitin Mint zuigtabletten, kan de reactie op andere medicijnen die tegelijkertijd gebruikt worden veranderen. Bij gebruik van de volgende medicijnen kan een aanpassing van de dosering door uw arts noodzakelijk zijn (tussen haakjes is een algemene omschrijving van de indicatie van de betreffende middelen vermeld):

 • caffeïne (bij pijn) 
 • theofylline (bij astma)
 • imipramine (bij neerslachtigheid) 
 • pentazocine (bij pijn) 
 • fenacetine en fenylbutazon (bij pijn) 
 •  tacrine (bij ziekte van Alzheimer) 
 • clomipramine (bij neerslachtigheid) 
 • insuline (bij suikerziekte) 
 • adrenerge antagonisten, bv. prazosine (bij hoge bloeddruk), 
 • propranolol (bij hoge bloeddruk) 
 • adrenerge agonisten, bv. salbutamol (bij astma)

Zwangerschap / Borstvoeding

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding mogen NiQuitin Mint zuigtabletten alleen gebruikt worden op advies van uw arts.

Contra-indicaties

Gebruik NiQuitin Mint zuigtabletten niet:

 • Bij kinderen en niet-rokers 
 • Bij patiënten met fenylketonurie of wanneer u overgevoelig bent voor het werkzame bestanddeel of voor één van de hulpstoffen 
 • Bij patiënten met een beklemmend pijnlijk gevoel op de borst (onstabiele of verslechterende angina pectoris) of een bepaalde vorm hiervan (Prinzmetal’s angina) of bij ernstige hartritme-stoornissen 
 • Wanneer u recent een hartaanval of een herseninfarct heeft gehad 

 

Combinatie met voeding

Terwijl men een zuigtablet in de mond heeft, niet eten of drinken.

Smaak

Mint

Samenstelling

Nicotine (2/4 mg), mannitol (E 421), natriumalginaat (E 261), xanthaan gum (E 334) , kaliumbicarbonaat, calcium polycarbophil, natriumcarbonaat anhydraat (E 543), aspartaam (E 951), magnesium stearaat (E 527), smaakstof poeder 57581(mint)

Bevat geen

Suiker

Inhoud

24 zuigtabletten

Verpakkingsvorm

Tabletkoker

Meer informatie

Wees extra voorzichtig met het gebruik van niquitin minizuigtablet als u:

 • onlangs een hartaanval of beroerte heeft gehad of lijdt aan ernstige hartritmestoornissen, instabiele of verslechterende angina pectoris (pijn op de borst) of angina pectoris in rust
 • suikerziekte heeft;
 • ooit allergische reacties hebt gehad waarbij lippen, gezicht en keel opgezet zijn (angioedeem) of huiduitslag met jeuk (urticaria) is opgetreden.
 • kinderen onder de 12 jaar heeft; het nicotinegehalte van nicotinevervangers is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar; nicotine heeft een sterker effect op kinderen dan op volwassenen en kan bij kinderen ernstige vergiftigingsverschijnselen veroorzaken, die dodelijk kunnen zijn;
 • Wissel het gebruik van NiQuitin Minizuigtablet niet af met het gebruik van nicotinekauwgum wanneer u probeert te stoppen met roken.

Verkrijgbaar in de sterktes 2mg en 4 mg. NiQuitin Mint zuigtabletten zijn suikervrij. Ze bevatten een bron van fenylalanine (aspartaam). Dit is van belang voor patiënten met fenylketonurie. NiQuitin wordt gebruikt bij het stoppen met roken. De werkzame stof in NiQuitin is nicotine. Dit werkt ter verlichting van onthoudingsverschijnselen van nicotine als gevolg van het stoppen met roken. Indien mogelijk dient u NiQuitin te gebruiken als onderdeel van een stoppen-met-roken programma. NiQuitin Mint 2 mg zuigtabletten– geschikt voor mensen die meer dan 30 minuten na het ontwaken hun eerste sigaret roken. NiQuitin Mint 4 mg zuigtabletten– geschikt voor mensen die binnen 30 minuten na het ontwaken hun eerste sigaret roken.

Merk

Niquitin

Hoe te bewaren

NiQuitin Mint zuigtabletten buiten bereik en zicht van kinderen houden. Bewaar NiQuitin Mint zuigtabletten niet boven 25C in de originele verpakking.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen