Exil No Worm hond-L

Exil No Worm hond-L zijn smakelijke tabletten voor infecties bij de hond met menginfecties door rondwormen en lintwormen.

 18,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Exil No Worm hond-L

Lees voor gebruik de bijsluiter

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Uw hond ontwormt u met de smakelijke tabletten van Exil No Worm Hond. Met één toediening werkt Exil No Worm Hond tegen alle relevante spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen bij de hond.

Eenmalige toediening
U dient Exil No Worm hond slechts eenmaal toe, in de bek of door het voer. Het aantal tabletten (dosering) is afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw hond.

Smakelijke tabletten
De tabletten met vleessmaak zijn voor de hond smakelijk. Daarmee wordt de toediening een stuk gemakkelijker.

Tabletten voor 10 en 35 kg
Exil No Worm hond is verkrijgbaar met tabletten voor 10 kg en 35 kg lichaamsgewicht. Daarmee kunt u elke hond, hoe klein of groot, met een klein aantal tabletten op gewicht doseren.

Tegen alle wormen
Exil No Worm hond werkt tegen alle relevante spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen bij de hond.

Veilig
Exil No Worm hond is veilig voor uw hond. Zo zijn er geen bijwerkingen bekend. Onderzoek heeft aangetoond dat overdoseren geen effect heeft op de gezondheid van de hond. Exil No Worm hond is officieel geregistreerd en voldoet aan alle wettelijke eisen. Exil heeft de veiligheid en effectiviteit van het middel aangetoond.

Te gebruiken bij

Bij volwassen honden: behandeling van menginfecties door rondwormen en platwormen:

 • Spoelwormen: Toxocara canis, Toxascaris leonina (volwassen en laat-onvolwassen vormen) 
 • Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (volwassen) Zweepwormen: Trichuris vulpis (volwassen) 
 • Lintwormen: Dipylidium caninum (volwassen en onvolwassen vormen), Taenia species (T. hydatigena, T. pisiformis, T. taeniaeformis), Echinococcus species (E. granulosus (kleine blaaslintworm bij hond) en E. multilocularis (vossenlintworm))

Productvoordelen

Voordelen van Exil No Worm hond:

 • Eenmalige toediening 
 • Smakelijke tabletten
 • Tabletten voor 10 en 35 kg lichaamsgewicht

Dosering

1 tablet per 35 kg toedienen.

Gebruiksadvies

Gebruiksaanwijzing
Hond: 1 tablet per 35 kg toedienen. Deze dosering hoeft slechts een dag gegeven te worden. Uitsluitend voor orale toediening. Weeg voor het gebruik de hond.

Behandelingsschema

 • Volwassen dieren: minstens 4 x per jaar ontwormen 
 • Zogende teven: 2 en 4 weken na het werpen; vervolgens minstens 4x per jaar 
 • Kennels: alle honden 4-6 x per jaar ontwormen

Bijwerkingen

Geen bekend. Indien u ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in deze bijsluiter worden vermeld, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Contra-indicaties

 • Niet gelijktijdig gebruiken met piperazinederivaten, omdat de anthelmintische effecten van pyrantel en piperazine kunnen worden geantagoneerd. 
 • Niet gebruiken in dieren met een bekend overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffen. 
 • Gelijktijdig gebruik met andere cholinerge stoffen kan leiden tot toxiciteit.

Smaak

Varkensvlees

Samenstelling

Samenstelling per tablet: 175 mg Praziquantel, 504 mg Pyrantelembonaat (= 175 mg pyrantel), 525 mg Febantel.

Inhoud

2 tabletten

Meer informatie

Waarschuwingen
Een lintworminfestatie zal zeker terugkeren wanneer de tussengastheren zoals vlooien, muizen, etc. niet worden aangepakt. Teratogene effecten, toegewezen aan hoge doses van febantel, zijn gemeld bij schapen en ratten. Er zijn geen studies tijdens de vroege dracht uitgevoerd in honden. Tijdens de dracht uitsluitend gebruiken overeenkomstig de baten/risicobeoordeling door de verantwoordelijke dierenarts. Het wordt geadviseerd om het product niet te gebruiken bij honden tijdens de eerste 4 weken van de dracht. De aanbevolen dosis dient niet te worden overschreden bij de behandeling van drachtige teven. Parasitaire resistentie tegen iedere klasse van anthelmintica kan zich ontwikkelen na frequent, herhaaldelijk gebruik van anthelmintica uit de klasse.

Waarschuwingen voor de gebruiker
In geval van accidentele ingestie, dient onmiddellijk een arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond. In het kader van goede hygiëne, dienen personen die de tabletten direct aan de hond toedienen, of de tablet aan het hondenvoer toevoegen, na afloop hun handen te wassen. Uitsluitend voor diergeneeskundig gebruik.

Verwijdering
Ongebruikte diergeneesmiddelen of restanten hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd. Geneesmiddelen mogen niet worden verwijderd via afvalwater of huishoudelijk afval. Vraag aan uw dierenarts hoe u overtollige geneesmiddelen verwijdert, Deze maatregelen dienen ter bescherming van het milieu.

Merk

Exil

Hoe te bewaren

Houdbaar tot de op de verpakking aangegeven expiratiedatum. Voor dit diergeneesmiddel gelden geen speciale bewaarcondities. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen