Exil No Worm hond-S

Exil No Worm hond-S zijn smakelijke tabletten voor infecties bij de hond met menginfecties door rondwormen en lintwormen.

 8,99
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Exil No Worm hond-S

Lees voor gebruik de bijsluiter

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Uw hond ontwormt u met de smakelijke tabletten van Exil No Worm Hond. Met één toediening werkt Exil No Worm Hond tegen alle relevante spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen bij de hond.

Eenmalige toediening
U dient Exil No Worm hond slechts eenmaal toe, in de bek of door het voer. Het aantal tabletten (dosering) is afhankelijk van het lichaamsgewicht van uw hond.

Smakelijke tabletten
De tabletten met vleessmaak zijn voor de hond smakelijk. Daarmee wordt de toediening een stuk gemakkelijker.

Tabletten voor 10 en 35 kg
Exil No Worm hond is verkrijgbaar met tabletten voor 10 kg en 35 kg lichaamsgewicht. Daarmee kunt u elke hond, hoe klein of groot, met een klein aantal tabletten op gewicht doseren.

Tegen alle wormen
Exil No Worm hond werkt tegen alle relevante spoelwormen, lintwormen, haakwormen en zweepwormen bij de hond.

Veilig
Exil No Worm hond is veilig voor uw hond. Zo zijn er geen bijwerkingen bekend. Onderzoek heeft aangetoond dat overdoseren geen effect heeft op de gezondheid van de hond. Exil No Worm hond is officieel geregistreerd en voldoet aan alle wettelijke eisen. Exil heeft de veiligheid en effectiviteit van het middel aangetoond.

Te gebruiken bij

Bij honden: behandeling van menginfecties door rondwormen en platwormen:

 • Spoelwormen: Toxocara canis, Toxascaris leonina (volwassen en laat-onvolwassen vormen) 
 • Haakwormen: Uncinaria stenocephala, Ancylostoma caninum (volwassen) 
 • Zweepwormen: Trichuris vulpis (volwassen) 
 • Lintwormen: Dipylidium caninum, Taenia hydatigena, Taenia pisiformis, Taenia taeniaeformis, Echinococcus granulosus (kleine blaaslintworm bij hond) en multilocularis (vossenlintworm) (volwassen en onvolwassen vormen)

Productvoordelen

Voordelen van Exil No Worm hond:

 • Eenmalige toediening 
 • Smakelijke tabletten
 • Tabletten voor 10 en 35 kg lichaamsgewicht

Dosering

Dosering: 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht. 

Lichaamsgewicht 

Tabletten 

Lichaamsgewicht 

Tabletten 

½ - 2½ kg

¼

20 - 25 kg 


2½ - 5 kg

½

25 - 30 kg

3

5 - 10 kg 

1

30 - 35 kg


10 - 15 kg 


35 - 40 kg 

4

15 - 20 kg

2

> 40 kg

1 tabl. / 10 kg

Gebruiksadvies

Gebruiksaanwijzing
Lees voor gebruik de bijsluiter. Voor orale toediening. Hond: 1 tablet per 10 kg toedienen. Deze dosering hoeft slechts een dag gegeven te worden.

 • De tabletten kunnen direct aan de hond worden toegediend, of met het voer worden vermengd. 
 • Honden hoeven voor of na behandeling niet nuchter te zijn. 
 • Weeg voor het gebruik de hond. 
 • Resterende tablet delen mogen niet meer worden gebruikt. 

Behandelingsschema

 • Pups: ontwormen op een leeftijd van 2, 4, 6, 8 en 12 weken; 4, 5, 6 maanden 
 • Volwassen dieren: minstens 4 x per jaar ontwormen 
 • Zogende teven: 2 en 4 weken na het werpen; vervolgens minstens 4x per jaar 
 • Kennels: alle honden 4-6 x per jaar ontwormen

Bijwerkingen

Geen bekend. Indien u ernstige bijwerkingen of andersoortige reacties vaststelt die niet in deze bijsluiter worden vermeld, wordt u verzocht uw dierenarts hiervan in kennis te stellen.

Contra-indicaties

 • Niet gelijktijdig gebruiken met piperazinederivaten, omdat de anthelmintische effecten van pyrantel en piperazine kunnen worden geantagoneerd. Gelijktijdig gebruik met andere cholinerge stoffen kan leiden tot toxiciteit.
 • Niet gebruiken in dieren met een bekend overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of voor één van de hulpstoffen.

Smaak

Varkensvlees

Samenstelling

Samenstelling per tablet: 50 mg Praziquantel, 144 mg Pyrantelembonaat (= 50 mg pyrantel), 150 mg Febantel.

Inhoud

2 tabletten

Meer informatie

Waarschuwingen
Vlooien functioneren als tussengastheren voor een veelvoorkomend type lintworm – Dipylidium caninum. Een lintworminfestatie zal zeker terugkeren wanneer de tussengastheren zoals vlooien, muizen, etc. niet worden aangepakt. Parasitaire resistentie tegen een bepaalde klasse van anthelmintica kan zich ontwikkelen na frequent, herhaaldelijk gebruik van anthelmintica uit die klasse. Teratogene effecten, die worden toegeschreven aan hoge doses van febantel, zijn gemeld bij schapen en ratten. Er zijn geen studies uitgevoerd tijdens de vroege dracht in honden. Tijdens de dracht uitsluitend gebruiken overeenkomstig de baten/risicobeoordeling door de verantwoordelijke dierenarts. Het wordt geadviseerd om het product niet te gebruiken bij honden tijdens de eerste 4 weken van de dracht. De aanbevolen dosis dient niet te worden overschreden bij de behandeling van drachtige teven. Ongebruikte halve tabletten dienen teruggedaan te worden in de geopende blister en daarna in de kartonnen doos gedaan te worden. Bewaar de blisters in de kartonnen doos. Ongebruikte tablethelften binnen 14 dagen gebruiken

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient
In geval van accidentele orale inname dient onmiddellijk een arts te worden geraadpleegd en de bijsluiter of het etiket te worden getoond. In het kader van goede hygiëne dienen personen die de tabletten direct aan de hond toedienen, of de tablet aan het hondenvoer toevoegen, na afloop hun handen te wassen. Uitsluitend voor diergeneeskundig gebruik.

Verwijdering
Ongebruikte diergeneesmiddelen of restanten hiervan dienen in overeenstemming met de nationale vereisten te worden verwijderd. Geneesmiddelen dienen niet via het afvalwater of met het huishoudelijk afval weggeworpen te worden. Vraag aan uw dierenarts hoe u overtollige geneesmiddelen verwijdert, Deze maatregelen dienen ter bescherming van het milieu.

Merk

Exil

Hoe te bewaren

Houdbaar tot de op de verpakking aangegeven expiratiedatum. Voor dit diergeneesmiddel gelden geen speciale bewaarcondities. Buiten bereik en zicht van kinderen bewaren.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen