Norit 125mg

Norit tabletten zuiveren en herstellen bij diarree.

* Verplichte velden

Vanaf  0,00
Aantal:

Norit 125mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Norit tabletten bevat als werkzaam bestanddeel geactiveerde kool van plantaardige herkomst. Deze actieve kool zorgt ervoor dat de schadelijke stoffen die de diarree veroorzaken in het maagdarmkanaal geadsorbeerd worden en via de ontlasting het lichaam verlaten. Norit neemt dus op een natuurlijke manier de oorzaak van diarree weg.

Te gebruiken bij

  • Diarree 

Dosering

Bij diarree neemt u 6-9 tabletten per keer tot maximaal 27 tabletten per dag. De tabletten dienen met water ingenomen te worden bij voorkeur gelijkmatig verspreid over de dag. Bij vergiftigingen direct arts waarschuwen en Norit toedienen. 20 tabletten per keer, enkele malen herhalen met kleine tussenpozen.

Bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Verstopping kan optreden.

Interacties

Norit niet tegelijkertijd met andere middelen innemen. Het beste is om 2 tot 4 uur te wachten aangezien Norit de stoffen in uw medicijnen ook kan adsorberen in uw maagdarmkanaal. Dus eerst het medicijn in het bloed laten opnemen en daarna Norit innemen. Bij de pil is het raadzaam om op te passen zeker bij de nieuwe generatie pillen (20-ers). In de 30-ers zit meer actieve stof, dus heeft Norit hier minder invloed op. De pil werkt 24 uur, dus Norit kan altijd iets van de werkzame stof opnemen. Bij twijfel altijd extra bescherming (condoom) gebruiken.

Zwangerschap / Borstvoeding

Norit kan voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht of het kind overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik Norit niet bij:

  • ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of verdenking daarvan, plotselinge buikpijn met zweervorming gepaard gaande ontsteking van de dikke darm

Samenstelling

Een Norit tablet bevat 125 mg geactiveerde kool als werkzaam bestanddeel. De andere stoffen zijn saccharose, natriumcarboxymethylcellulose en magnesiumstearaat.

Bevat geen

Gluten

Inhoud

50 of 180 tabletten

Verpakkingsvorm

Potje

Meer informatie

Norit is verkrijgbaar in verpakkingen van 50 en 180 stuks.

De werking van actieve kool: Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. Dat betekent dat de oppervlakte van 3 gram actieve kool vergelijkbaar is met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat om over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam. Daardoor verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.

Merk

Norit

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen