Norit 200mg

Norit 200 wordt gebruikt ter aanvulling van dieetmaatregelen bij acute diarree. 8,39
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Norit 200mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

De werkzame stof in Norit 200 kan in het maagdarmkanaal aanwezige schadelijke of ongewenste stoffen binden (adsorberen). Norit 200 wordt gebruikt ter aanvulling van dieetmaatregelen bij acute diarree. 

Te gebruiken bij

  • Acute diarree

Productvoordelen

  • Suikervrij 

Dosering

3-4 capsules per keer, maximaal 12 capsules per dag. De capsules dienen met water ingenomen te worden bij voorkeur gelijkmatig verspreid over de dag. Indien bij u Norit 200 te sterk of onvoldoende werkt, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Vaker gemelde bijwerkingen zijn: braken, obsipatie, buikpijn, diarree, misselijkheid, een plotselinge behoefte om te poepen, anale irritatie.

Interacties

Het gebruik van geactiveerde kool zal in het algemeen de werking van oraal ingenomen geneesmiddelen verminderen vanwege het werkingsmechanisme.

  • Het effect van furosemide (een diureticum) is sterk verminderd als het wordt ingenomen op hetzelfde tijdstip als actieve kool.
  • Gelijktijdig gebruik van geactiveerde kool en oralecontraceptiva ('de pil') kan mogelijk de werkzaamheid van de orale contraceptiva verminderen.Een aanvullende methode om zwangerschap te voorkomen is dan wenselijk.

Vertel uw arts of apotheker wanneer u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder recept kunt krijgen.

Zwangerschap / Borstvoeding

Norit 200 kan, voor zover bekend, zonder gevaar voor de vrucht of het kind overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Contra-indicaties

Gebruik Norit 200 niet:

  • als u een volledige blokkade in uw darmen heeft
  • als u last heeft van plotselinge buikpijn en ontstekingen in uw darmen

Samenstelling

Geactiveerde kool (200mg per capsule), gelatine, titaandioxide (E 171) en zwart ijzeroxide (E 172).

Inhoud

30 capsules

Meer informatie

Door gebruik van de capsules kan de ontlasting zwart kleuren.

Merk

Norit

Sterkte

200 mg

Hoe te bewaren

Houd buiten het bereik en het zicht van kinderen. Bewaar in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen vocht.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen