Norit Carbomix

Granulaat (korrels) bij acute orale vergiftigingen en overdosering van geneesmiddelen.

 20,49
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

Norit Carbomix

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

Norit Carbomix wordt gebruikt in het geval van een acute orale vergiftiging of een overdosis geneesmiddelen. Het werkzame bestanddeel van Norit Carbomix kan schadelijke of ongewenste stoffen in het spijsverteringskanaal binden (adsorberen).

Te gebruiken bij

  • Acute orale vergiftigingen
  • Overdosering van geneesmiddelen

Dosering

Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:

  • In het geval van acute vergiftiging of overdosis moet de inhoud van 1 tot 2 flessen NoritCarbomix zo snel mogelijk worden toegediend (= 50-100 g geactiveerde kool). 
  • In het geval van een ernstige vergiftiging moet daarna een aantal dagen achtereen een dosis van 20 g Norit Carbomix elke 4 tot 6 uur worden ingenomen of worden toegediend (20 g geactiveerde koolkomt overeen met circa 160 ml van de suspensie). 
  • In het geval van herhaalde toediening moet de fles voor gebruik weer krachtig worden geschud. De suspensie moet oraal (via de mond) worden ingenomen of toegediend. Niet oraal gebruiken als de patiënt niet in staat is (onvoldoende bijkennis is) om het middel veilig te drinken. Bij bewusteloze patiënten moet een arts of een verpleegkundige onder medisch toezicht de suspensie via een maagsonde toedienen.

Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar:

  • In het geval van acute vergiftiging en overdosis bij kinderen onder de 12 jaar moet een ½ flesoraal worden toegediend.

Voor kinderen jonger dan 4 jaar:

  • Er moet eerst een dosis van een ¼ fles worden gegeven die in overleg met een arts een aantalkeren herhaald dient te worden. In het geval van herhaalde toediening moet de fles voor gebruik opnieuw krachtig worden geschud.Om zoveel mogelijk te voorkomen dat giftige stoffen door het lichaam worden opgenomen enom de giftige stoffen die al zijn opgenomen te verwijderen, moet Norit Carbomix snel worden toegediend. Maar ook als het middel na enige tijd wordt toegediend kan het een positieve werking hebben. In het geval van een ernstige vergiftiging wordt herhaalde toediening van geactiveerde kool aanbevolen. In het geval van herhaalde toediening moet de fles voor gebruik opnieuw krachtig worden geschud.

Norit Carbomix kan ook worden toegediend na braken of na een maagspoeling.

Gebruiksadvies

Bereiding van de suspensie: Maak de fles open en voeg voorzichtig water toe aan het granulaat(korrels), tot aan de rode markering op de fles. Sluit de fles opnieuw af en schud het zodanig dat het granulaat niet samenklontert. De fles heel voorzichtig openen en de suspensie onmiddellijk gebruiken. De fles is voorzien van een speciale dop die gebruikt kan worden als adapter om er snel en direct een maagsonde op te kunnen aansluiten. Ontlucht de fles en knip het bovenste deel van de spuitmond af voordat de maagsonde wordt aangesloten. Als u opmerkt dat Norit Carbomix te sterk of niet sterk genoeg werkt, raadpleeg dan uw arts of apotheker.

Bijwerkingen

Verstopping(constipatie) treedt vaak op (in meer dan 1 op de 100 gevallen, maar in minder dan 1 op de 10 gevallen). Zie bijsluiter.

Interacties

Het gebruik van geactiveerde kool zal in het algemeen de werkzaamheid van oraal ingenomen geneesmiddelen verminderen. Geactiveerde kool kan de werking van orale anticonceptiva (depil) belemmeren. Daarom moet tijdens de behandeling een andere, effectieve en veilige anticonceptiemethode gebruikt worden.

Contra-indicaties

Gebruik Norit Carbomix niet:

  • als het zeker is dat de vergiftiging veroorzaakt is door bijtende stoffen (sterke zuren zoals zoutzuur of basen zoals gootsteenontstopper). Het middel kan dan het onderzoekvan de slokdarm (oesofagoscopie) en het onderzoek van de maag (gastroscopie) belemmeren.

Samenstelling

Geactiveerde kool, citroenzuurmonohydraat (E330), glycerol (E422) en acaciagom (E414).

Inhoud

50 gram

Verpakkingsvorm

Flacon

Merk

Norit

Hoe te bewaren

Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Bewaren in de originele verpakking. Geen speciale bewaartemperatuur.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen