NorLevo 1,50 mg

NorLevo 1,50 mg is een morning-afterpil. Het bevat het vrouwelijk progestageen hormoon levonorgestrel.

 15,59
Aantal:
Direct leverbaar, voor 16.00 uur besteld morgen in huis

NorLevo 1,50 mg

Lees voor gebruik de bijsluiter

Dit product is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Geneesmiddelen mogen helaas niet geretourneerd worden.

De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.

Beschrijving

NorLevo 1,50 mg is een morning-afterpil. De morning-afterpil wordt gebruikt als noodanticonceptie (morning-afterpil) na onbeschermd geslachtsgemeenschap.

Te gebruiken bij

 • Noodanticonceptie

Dosering

1 tablet binnen 72 uur na geslachtsgemeenschap.

Gebruiksadvies

Neem zo snel mogelijk (maar in ieder geval binnen 72 uur) na een onbeschermde geslachtsgemeenschap de tablet in met een half glas water (niet kauwen op de tablet). Stel het innemen van de tablet niet uit. De werkzaamheid is het grootst als hij zo snel mogelijk wordt ingenomen, bij voorkeur binnen 12 uur en niet later dan 72 uur (3 dagen) na onbeschermde geslachtsgemeenschap. NorLevo 1,5 mg kan op elk moment van de menstruatiecyclus worden ingenomen. NorLevo 1,5 mg kan alleen een zwangerschap door onbeschermde geslachtsgemeenschap in de 72 uur voorafgaande aan de inname van NorLevo 1,5 mg voorkómen. Indien er na inname van NorLevo 1,5 mg opnieuw onbeschermde geslachtsgemeenschap plaatsvindt (ook als dat in dezelfde menstruatiecyclus is), is er opnieuw een risico op zwangerschap.

Bijwerkingen

 • Misselijkheid
 • Overgeven
 • Pijn in de onderbuik
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Gevoelige borsten
 • Veranderingen in het patroon van maandelijkse bloeding
 • Onregelmatige bloeding

Zie bijsluiter.

Interacties

Sommige geneesmiddelen kunnen de werkzaamheid van NorLevo 1,5 mg verminderen. Hieronder vallen antibiotica die worden gebruikt voor sommige infecties. Ook kruidenmiddelen die Sint-janskruid bevatten, kunnen de werking van NorLevo 1,5 mg verminderen. Hetzelfde geldt voor geneesmiddelen die gebruikt worden voor de behandeling van epilepsie, middelen tegen tuberculose of tegen een HIV-infectie. Zie bijsluiter.

Zwangerschap / Borstvoeding

Niet gebruiken tijdens zwangerschap. Alleen in overleg met uw arts of apotheker is borstvoeding is mogelijk. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken.

Contra-indicaties

Gebruik dit middel niet:

 • vóór de eerste menstruatie 

Samenstelling

Levonorgestrel, lactosemonohydraat, maïszetmeel, povidon, siliciumdioxide, magnesiumstearaat.

Bevat

Levonorgestrel

Inhoud

1tab

Verpakkingsvorm

Blister

Meer informatie

U mag NorLevo 1,5 mg niet gebruiken als:

 • u overgevoelig bent voor levonorgestrel of één van de andere bestanddelen van NorLevl 1,5 mg

NorLevo 1,5 mg is minder geschikt als:

 • u vroeger een buitenbaarmoederlijke zwangerschap hebt gehad
 • u een ontsteking van de eileiders hebt gehad
 • u ernstige leverproblemen heeft of een ernstige ziekte van de dunne darm, zoals de ziekte van Crohn.
 • u een persoonlijke of familiegeschiedenis heeft van een bekende risicofactor voor trombose (bloedstolsel).
 • u een ernstige spijsverteringsziekte heeft die de opname van voedsel en geneesmiddelen vermindert.

Een noodanticonceptiepil moet alleen in noodgevallen worden gebruikt en niet als, of in plaats van, een gewoon voorbehoedsmiddel. Een nood-anticonceptiepil kan namelijk niet in alle gevallen een zwangerschap voorkomen en is minder betrouwbaar dan reguliere anticonceptiemethoden (de pil, condooms). Als u niet zeker weet wanneer u onbeschermde geslachtsgemeenschap hebt gehad, of als u in dezelfde menstruatiecyclus (meer dan 72 uur geleden) al eens eerder onbeschermde geslachtsgemeenschap hebt gehad, is het mogelijk dat er al een bevruchting heeft plaatsgevonden. In dat geval kan NorLevo 1,5 mg dus geen zwangerschap meer voorkomen. Dit betekent dat NorLevo 1,5 mg geen methode is om de zwangerschap af te breken (het is géén abortuspil).

Merk

Sterkte

1,5 mg

Hoe te bewaren

Bewaren in de originele verpakking. Buiten het bereik en van kinderen houden.
De online getoonde tekst en afbeelding dienen uitsluitend ter illustratie. Voor volledige, correcte en actuele productinformatie verwijzen wij u naar de bijsluiter van de fabrikant zoals die bij het product wordt meegeleverd.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen