Filteren
Obstipatie

Advies bij obstipatie bij kanker:

Obstipatie of verstopping is een veel voorkomend probleem bij kanker, vooral bij darmkanker of wanneer opioïden (morfine, oxycodon, fentanyl) als pijnstiller worden gebruikt. Wanneer pijnstillers van dit type worden gebruikt, wordt aangeraden preventief ook een laxeermiddel te gebruiken. Gebruik van prikkelende laxeermiddelen, zoals bisacodyl (Dulcolax), wordt afgeraden. De voorkeur gaat uit naar mild werkende laxeermiddelen, zoals bulkvormende vezels (Metamucil, Volcolon) en macrogol (Transipeg).

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Obstipatie

Verstopping

Hoe vaak iemand op een dag een grote boodschap moet doen verschilt per persoon. De een gaat wel drie keer op een dag, terwijl voor de ander drie maal per week normaal is. Wanneer iemand minder dan drie maal per week moet poepen, wordt er gesproken van verstopping. Synoniemen voor verstopping zijn obstipatie, constipatie en hardlijvigheid. Bij obstipatie is het belangrijk veel te drinken en te bewegen en vooral vezelrijk te eten. Mocht dit nie thelpen dan kan er een mild laxeermiddel worden gebruikt.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 21.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.