Filteren
Botten en gewrichten

Advies voor het behoud van sterke botten en soepele gewrichten na de overgang

Bij vrouwen wordt in de eerste jaren na de overgang het bot sneller afgebroken. Vrouwen hebben daardoor op latere leeftijd een grotere kans op botontkalking (osteoporose) en botbreuken. De kans hierop kan worden verminderd door voldoende te blijven bewegen, voldoende calcium (4 porties zuivel per dag) en vitamine D in te nemen. Wanneer het niet lukt om voldoende zuivel te eten, kan gekozen worden voor een voedingssupplement met calcium. Aan alle vrouwen vanaf 50 jaar wordt aanbevolen dagelijks een vitamine D supplement te slikken.

Door hormonale veranderingen in de overgang kan het kraakbeen in de gewrichten dunner worden en de smering van de gewrichten afnemen. Hierdoor kan pijn bij het bewegen ontstaan. Voor het behoud van gezond kraakbeen en soepele gewrichten kan glucosamine worden gebruikt. Ook zijn er supplementen ontwikkeld speciaal voor soepele gewrichten tijdens de overgang zoals Synofit en Care for Women Flex up.

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Botten en gewrichten

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten morgen al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.