Filteren
Hart en bloedvaten

De overgang en hart- en vaatziekten

Tot de overgang hebben vrouwen waarschijnlijk een goede hormonale bescherming tegen hart- en vaatziekten. Na de overgang neemt de kans op hart- en vaatziekten toe en is het zelfs doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Om het risico op een hart- en vaatziekte te beperken is het belangrijk om niet te roken, te zorgen voor een gezond gewicht, voldoende te bewegen en een hoge bloeddruk en/of verhoogd cholesterolgehalte te behandelen met medicijnen.

Door naar verhouding veel onverzadigd vet te eten en weinig verzadigd vet, neemt de kans op hart- en vaatziekten af. Onverzadigd vet komt vooral voor in vette vis en noten. Het Voedingscentrum adviseert om 2 keer per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis. Wanneer je onvoldoende vis eet, kan het gebruik van een visolie voedingssupplement worden overwogen. Van visolie voedingssupplementen is niet bewezen dat ze de kans op hart- en vaatziekten verminderen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hart en bloedvaten

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten morgen al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.