Filteren
Onregelmatige menstruatie

Advies bij een onregelmatige menstruatie in de overgang

Een onregelmatige menstruatie is een van de meest kenmerkende symptomen van de overgang. Door veranderende hormoonspiegels kan de menstruatie met kortere of langere tussenpozen komen. De ongesteldheid kan opeens veel langer of juist korter duren en het bloedverlies kan zeer hevig zijn of juist veel minder. Een onregelmatige menstruatie kan vervelend zijn, maar is meestal geen reden tot ongerustheid. Bij hevig bloedverlies en/of ernstige menstruatiepijn kun je contact opnemen met je huisarts. De menopauze heeft plaatsgevonden als er een jaar lang geen menstruaties meer zijn geweest. Dit tijdstip is dus alleen achteraf vast te stellen.

Van bepaalde voedingssupplementen wordt geclaimd dat ze een normale en regelmatige menstruatie bevorderen. De werking van deze producten is niet in wetenschappelijk onderzoek bewezen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Onregelmatige menstruatie

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten morgen al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.