Filteren
Tandvleesontsteking

Ontstoken tandvlees in de overgang

Ontstoken tandvlees is pijnlijk en geïrriteerd en bloedt snel bij aanraken of poetsen. Ontstoken tandvlees kan uiteindelijk leiden tot parodontitis en afbraak van het tandbot. Er zijn ook aanwijzingen dat ontstoken tandvlees een uitlokkende factor kan zijn voor diverse chronische ziekten. Hormonale schommelingen ten gevolge van de overgang is één van de risicofactoren voor het krijgen van ontstoken tandvlees.

Bij ontstoken tandvlees is het van groot belang om tandplaque optimaal te verwijderen. Bij ernstige tandplaque kan de mondhygiëniste dat doen. De tandplaque bóven de tandvleesrand kun je zelf verwijderen met een goede mondhygiëne. Poets bij voorkeur met een elektrische tandenborstel en verwijder tandplaque tussen de tanden en kiezen met ragers of stokers. Gebruik bij tandvleesontsteking een mondspoeling met chloorhexidine. Dit middel heeft een bacteriedodende werking.

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Tandvleesontsteking

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten morgen al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.