Filteren
Urineverlies

Urineverlies in de overgang

Ongewenst urineverlies is een veelgehoorde klacht bij vrouwen in de overgang. Door hormonale veranderingen verliezen de eierstokken in de overgang hun functie en worden ze kleiner. Tegelijkertijd worden de bekkenbodemspieren slapper en rekken ze verder uit. De baarmoeder komt hierdoor lager te liggen en oefent meer druk uit op de blaas. Dit heeft tot gevolg dat je bij plotselinge bewegingen, zoals lachen, niezen of hoesten, ongewenst urine kunt verliezen.

De beste methode om ongewenst urineverlies te voorkomen of tegen te gaan, is het trainen van de bekkenbodemspieren. Deze oefeningen kun je leren bij een bekkenbodem-fysiotherapeut. Veel vrouwen die af en toe enkele druppels of scheutjes urine verliezen voelen zich zekerder wanneer ze gebruik maken van urineopvangmaterialen. Onderstaand vind je een selectie van de meest verkochte opvangverbanden voor vrouwen in de overgang. Ons complete assortiment vind je hier.

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Urineverlies

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten morgen al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.