Filteren
Slikklachten/verslikken

Advies bij slikklachten door de ziekte van Parkinson

Bij de ziekte van Parkinson gaat het slikken niet meer automatisch. Het kost meer moeite om voedsel weg te slikken en de kans op verslikken en de daarbij behorende complicaties als longontsteking wordt groter. Bij de ziekte van Parkinson komen hierdoor klachten als hoesten en een overmatige speekselvoed (kwijlen) regelmatig voor. Om slikklachten en verslikken te beperken, kunnen dranken worden verdikt met een verdikkingsmiddel, bijvoorbeeld Resource, en/of uit een geschikte beker worden gedronken. Medicijnen kunnen gemakkelijker worden geslikt met een speciale gel (Gloup).
 

Lees meer
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Slikklachten en verslikken

Slikklachten bij de ziekte van Parkinson

Een veel voorkomende klacht bij de ziekte van Parkinson is moeilijk slikken. De kans op verslikken neemt daarom toe met de kans op complicaties zoals longontsteking. Om deze klacht te voorkomen of te beperken, kunnen dranken worden verdikt met een speciaal product. Ook het gebruik van een speciale beker kan helpen. Lees alle adviezen voor de ziekte van Parkinson op Leef.nl.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten morgen al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.