Filteren
Stemproblemen

Advies bij spraakproblemen door de ziekte van Parkinson:

Spraakproblemen bij de ziekte van parkinson ontstaan doordat de uitademingsspieren minder goed functioneren. Om goed verstaanbaar te blijven wordt spraakles door een logopedist aangeraden. Zuigtabletten kunnen klachten als heesheid kortdurend enigszins verlichten. Het gebruik van zuigtabletten kan echter leiden tot een verhoogde aanmaak van speeksel. Dit is bij de ziekte van Parkinson minder gewenst in verband met veelvoorkomende slikklachten. Lees meer over Parkinson en spraakproblemen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Stemproblemen

Spraakprobemen

Veel mensen met de ziekte van Parkinson merken dat hun stem zachter geworden is. Ook het articuleren en variëren in toonhoogte (intonatie) wordt steeds lastiger. De ademhaling van mensen met de ziekte van Parkinson wordt vaak minder diep en krachtig door stijfheid van de spieren. Ook daardoor neemt de kracht en volume van de stem af. Om duidelijk te kunnen spreken, moeten de stembanden goed aansluiten. Bij mensen met parkinson is dit mechanisme aangedaan. Bij Leef.nl vindt u producten die deze klachten helpen verlichten.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 21.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.